Myvi baru.

alhamdulillah,setelah sekian lama nya tidak menghupdate kisah hidup dan ceritera dalam blog cintailmu89 ini,akhirnya berpeluang juga untuk menyentuh usik2 dan belai laptop kesayangan beserta broadband milik kawan ku ini..hehe..terpaksa la korbankan sedikit masa bersama blog demi kerjaya..biarla kan..nak capai sesuatu dalam hidup,pasti kena korbankan sesuatu ,yer dak?

apa yer nak diceritakan?terlalu banyak rasanya..sampai tahap x sempat nak fikir lagi apa nak dituliskan,tangan duk laju je menaip..kah2..gian agaknya..ni pon baru je pas balik keja..mencari sesuap nasi,merantau di tempat orang..hurm..2 minggu dah x balik ke kampung halaman,bertemu keluarga dan anak2 buah tersayang..rindu sama kamu,awisy,mia,alip ngan ayeen..huhu..dahla minggu ni pon x dapat balik..ada kursus di janda baik(baik ke?)..3 hari pulak tu..minggu depan la acik balik yer sayang..acik bawak jalan2 p tasik main ikan..

semalam kawan baik,zarip alfonso di alberqeque,datang umah..dari KL katanya..nak jadi orang key el la gamaknya..dapat keja sana..alhamdulillah bro..dapat gak ko keja yang best2 kan..bagus2..gua caya sama lu..last2 ko jadi org kl,ak lak jadi org rawang..ni la kata org tua2,kita hanya merancang,Allah yang tentukan segalanya..jalan hidup kita..siapa yang dapat pastikan?kan..ada yang merancang bagai,tapi last2 x menjadi..sebab tu lah kita digalakkan merancang,tapi jangan terlalu pasti..tawakkal sahaja lepas merancang,insyaallah..akan dipermudahkan urusan..

alang2 dia datang semalam,plan nak p tengok Falah Rossi,eksiden..pegila umahnya lawat..leh tahan gak la lukanya..berjahit..walau x nampak,tapi dapat bayangla sakitnya mcm mana..huhu..banyak kan bersabar kawan..sakit itu sebenarnya adalah cara Allah s.w.t nak ampunkan dosa2 silam kita..pegangla kata2 ni..setiap yang berlaku itu,pasti ada hikmahnya kan..bawak2 kan  berehat kwn..kalau x lambat la eloknya luka tuh..(tapi elok pulak selera makan ko kan?haha)

kawe pon risola kat member2 yang bawak moto ni..hati2 la yer..bahayer sebenarnya...kena betul2 fokus la time bwk moto tu..jangan leka..memang malang x berbau..tapi hati2 la yer..moto kalau jatuh,kadar nak cedera parah tu tersangat lah tinggi..huhu..ingat yang tersayang..hurm..elok je cadang nya nak amik moto..terus terbantut..takpela..pakai jela keta dulu..huhu..


okla spyshot ni..kredit to mr-owner-of-da-pic..tapi balut2 lagi nih..kawe ada full gamba luar dalam..hihi..


hurm,sekarang ni sibuk je rasa pagi2 tuh..kena handle projek la katakan..hehe..walaupun jaga bukan kesemuanya,tapi best jugalah..hehe..nak tau apa projeknya?myvi baru(dengan kod D54T)..lawa..ada gambarnya ni ha..hihi..tapi x mola letak..atas dasar rahsia syarikat,..apa yang boleh iz katakan,reka bentuk yang futuristik,dalaman yang x pernah dijangka bakal pemilik myvi baru dan enjin yang powerful,insyaallah..model ni bakal melotup tahun ni..hehe..lawa wooo..hehe..gadis2 pakai pasti comel je..


err,cukuplah setakat ni..banyak la pulak rasanya..saje je melepas rindu pada blog dan pada rakan seteman blog iz ini..hehe..harap korang2 sudilah mengikuti blog yang jarang berhupdate ni..tapi iz pastikan entry2 iz bukanlah entry pendek2..kah3..biasalah..nak mengantikan kuantiti entry yang banyak dah ketinggalan la katakan..sekian saja,assalamualaikum..

14 comments:

faris said...

wah din ko nk bli myvi baru nie ke???ko bli la nnt bleh aku merasa naik...hheee

iz @ aako89 said...

xderla..mana la boleh beli lagi..mula2 keja..hehe..ko la beli,leh ronda2 bersama faris..

10jarijemari said...

diinnn!!!

~ch@wi~ said...

din..aku, azmy gn syafiq cnfm amek myvi ni..
dgn ko skali la nnti..
set?? ok??

iz @ aako89 said...

yer sahabatku ajai..whassup?

iz @ aako89 said...

yeke?wa..ramai2 amiki keta sama..untung perodua..leh dapat bonus lebih sikit..haha..jom2..

lehud said...

tggu kawen bru angkt kete len

iz @ aako89 said...

ak fikir kalau kawen nanti,alza pun dah best..besau sikit...jimat minyak..sedap bawak..bila nak kawen lehud?

eja said...

iye betul tu gadis2 pakai mesti comel je..sbb keta x besar mana suitable and comfortable for ladyzzzz..hehe em ingat nanti nak beli keta yg had kecik2 je la.maklumla bawa keta pn x terer mana lg kan..hehe :(

Anonymous said...

wah,jalan2 pi tasik men ikan??best tu.nak itotttttt!!!..hehehe.btw,msti gempak an ngan model myvi taon ni,jgn lupe lak hantar sebuah kat rumah sy.ye dak???.kah3..(-_^)"..

iz @ aako89 said...

eja> tengok memang sesuai la..kecik,kompak..memang sesuai..mudah la nak bwk..kalau keta besau2,takut nanti x konfiden,kan?

miss anon> best..ada satu tasik ni kat bandar Tun Hussein Onn ,best..ikan dier besar2,leh pegang lagi..tapi ramai la org..kena g awal2..hanta sebuah,5 buah pon boleh..hehe..

intan nurashura mohd deris said...

nice blog...hehehe...jan lupa follow sye gak ya

iz @ aako89 said...

insyaallah..mekasih sudi berkunjung..baca jangan x baca..hehe..

Farhana Sahri said...

lorhh...ingtkn myvi putih yg bru..bru nk tnye npe plat nye lain..heeheh