pengalaman baru di Perodua

alhamdulillah,3 hari dah memulakan kerjaya iz di Perodua sebagai Technical Assistant..setakat ni semua nya ok2 je..tiada masalah, suasana kerja yang best, bos yang ok, rakan2 kerja yang peramah..lengkap sebagai satu pakej..hehe..insyaallah, satu permulaan yang sangat baik..

tempat tinggal pon disediakan..ada hostel untuk staff2 perodua..bagus perodua ni,hehe..menjaga kebajikan pekerja2..bayaran tuk hostel pon x mahal..40 hengget je sebulan..tolak gaji..tolak pon tolak ler,janji xyah nak fikir lagi sewa umah,bil air,letrik..duk je,tuk tempat berteduh..

dier kalau kat Perodua ni,pagi2 masuk keja kena senaman2 ringan dulu..macam iz keja kat Jusco dulu..sama je..mungkin memang budaya kot kalau syarikat2 jepun ni..namun ada baiknya..segar je pagi2 badan bila senaman2 ringan ni..siap ada staff yang guna basikal lagi dalam kilang untuk bergerak..bagus betul,hehe..betul2 menjimatkan masa..budaya yang sihat..

ni minggu depan ada event la kiranya ngan staf2 pcd..men bowling selasa ni..adoi,dahla lama x sentuh bowling..camne la main nanti ni..mesti segan ya amat,..seb baik main ni,main2 je,bukan tournament ke hapa..kalau x,leh jadi punca kekalahan la jawapnya..hehe,..iz selalu kalau main bowling pun,sekadar main2 ja..x pernah main serius2 pon..yang terer main cam fareez tu..ha,leh tahan la gak hebatnya..

apa lagi nak cerita yer..haa,mggu depan kawan iz masuk keja sekali..mesti best ni..bertambah lagi geng2 yang ada..hehe..baru best ramai2 kawan..kan..hurm,tapi kan x sangka jauh sangat beza kerja ngan belajar ni sebenarnya..disinila kita nak mempraktikkan apa yang dipelajari dulu..tambah pengalaman sikit2..betul,memang suasana kerja ni tersangatlah berbeza..haritu follow eng meeting,seronok tengok cara diorang berbincang..begitu professional..

err...cukupla setakat ni..saje jela update bila ada line tenet ni..lagipun pasni bukan selalu leh update pon...kat Rawang sana,hostel xder tenet..kena la bersabar..hehe..takpe,latih diri untuk berpuasa tenet..(ader ke pose tenet,hehe)..nanti ada masa jumpe lagi yer..Assalamualaikum..

*sedang berkira-kira menyimpan wang utk satu tujuan..hehe..

24 comments:

Syida said...

basic gaji bpe?

iz @ aako89 said...

gaji,rahsia..tapi x banyak macam en ery kita la..hehe..

shahiryusoff said...

congtraz bro.dpt gaji nnti belanje r k!haha

Ana Insyirah said...

dh keje dh..??thniah,akhi...:)bile ana nk keje lak ni...huhu

10jarijemari said...

dah kaya pintu rumah ku sentiasa terbuka untukmu...
chaiyok din~

iz @ aako89 said...

Shahiry> insyaallah..nak blanje apa??hehe..

Ana> ada rezeki la tuh,kat mana2..saba2..ntah2 sama tempat nanti,hehe..

Ajai> oo,kalau miskin tertutpla.,haha..sampai hati..

dwaty said...

wah dah keja...
buat keja to elok2 tau...
salam maal hijrah...

Farhana Sahri said...

good luck

cik reena said...

wey,, ad kosong sebar2 kan la,, maleh nak tanam anggur lelme kat uma wey! :)

iz @ aako89 said...

Dwaty> dah..alhamdulillah..mekasih..insyaallah,keja leklok nya..

Farhana> tenkiu2..

Cik Reena> muleh2..no hal..tryla anta resume..kot2 sangkut ke..

eita a.k.a pinky luscious said...

wah best keje kat perodua tu..mesti gaji mahal nie..
sy ade abg gak keje kat perodua tu..
hehe

iz @ aako89 said...

itula ..alhamdulillah gajinya..abg keja situ??deprtment mana yer??ntah2 kenal..

eita a.k.a pinky luscious said...

aah..
x sure lah..
yg tau dia bahagian design2 kereta..
senior engineer kat ctu dah kalu x slp..

iz @ aako89 said...

oo..r&d mungkin..abg bah. PCD..nanti tanya2 la dier..kot2 kenal ke..hehe..kecik je dunia ni..

eita a.k.a pinky luscious said...

hah..
kalau x silap itulah nama department dia..
hehe..maklumlah x amik tau psl department nie..len course la katakan..ahaha..
ooke..INSYAALLAH..

iz @ aako89 said...

lain kos..yeke..bagus2..hehe..x la keja sama2 nanti..nanti gaduh kat tempat keja..bercakaran..hehe..

cik reena said...

na anta kat mane ek? kaw ad email perodua?

iz @ aako89 said...

ada je..cuma dier kena by hand..pos la...pon boleh..jap yer..

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd,
Sungai Choh, Locked Bag 226,
48009 Rawang, Selangor Darul Ehsan,
Malaysia

anta yer..ke bangunan korporat..

cik reena said...

tengs beb! =)

iz @ aako89 said...

ur almost welcome..dpt pgglan nanti roger ak balik,okay??

cik dibadeebut said...

klu ader keje kosong yg sesuai dgn jantina aku...ko mcg aku ek... hihi

iz @ aako89 said...

muleh2..tapi ko kena la pos resume tu dulu..cuba je dulu..insyaallah,ada rezeki,dapatla..

Nurfarhana Roslan said...

Hi, saya nak tanya, kemudahan asrama ada kemedahan seperti mesin basuh atau dapur tak?

cintailmu89 said...

saya duluuu ada,
skrg mesti ada lg kot. cuma makin canggih kot kemudahan skrg.
lama dah ni