Mata duitan?

Assalamualaikum sahabat..lama x berkunjung ke blog,x sangka dah 99 follower..alhamdulillah..makin bertambah kwn dari hari ke hari..walaupun masa untuk berblogging ni dah agak sempit,terhimpit ngan kerja2 yang ada..namun iz akan tetap untuk meluangkan masa pada blog cintailmu89 ini,insyaallah...pada yang follow ini, juga,iz akan berkunjung balik dan follow balik...insyaallah..

mungkin lepas ni leh la jenguk2 balik blog ni..kawan ni ada broadband,pjam dia punya dulu..speed pon ok je..x der masalah..walau x selaju streamyx,namun masih ok dan memuaskan..hehe..jadilah dari xder langsung kan..hurm..cerita apa nak kongsi yer..hurm,hari ni iz wat ot..kerja, ulang alik kereta2 perodua yang baru lepas, keluar dari kilang ke tempat parking belakang kilang..merasa bawak, rasmi kereta2 baru..sume kereta perodua dapat merasa..hehe..

walaupun kerja ni tak termasuk skop kerja iz,namun buat je..leh tambah duit sikit2..keja ari minggu..muda2 nilah kena keja kuat2..latih diri dan pemikiran agar jangan malas2..tak elok perangai malas2 ni..jangan sampai jadi tabiat..eloklah dihindar kan perasaan malas..apabila malas ni dah melanda,mulalah memberi seribu alasan untuk membenarkan sifat malas kita itu..kan2?ha,jadi eloklah dibiasakan dengan sifat yang kontra dengan kemalasan yer adik2..hehe..nasihat dari seorang abang..

err,semalam p makan ngan bos..banyak sangat dier nasihat iz..seronok je dengar..walaupun dia adalah bos besau,namun sikit pon x berlagak..hurm,antara pesan dan nasihat yang dier bagi,muda2 ni iz kenalah jangan boros..tetapkan matlamat..jangan nak enjoy je..fikirkan masa depan..bonus yang ada,simpan tuk wat beli rumah..pastu dier suruh amik insurans dan simpan duit dalam asb..sebab perodua ada buat simpanan asb dari pemotongan gaji..hurm..seronok dengar pengalaman dier dulu..hehe..untung2 kuar makan ngan dia..dapat nasihat..hehe..amik jangan x amik nasihat tuh..pengalaman x boleh belajar dari kelas,kena laluinya..so jalan terbaik,dgr cakap org lamo..hehe..

hurm,cukupla setakat ni..iz berundur diri dulu..besok pon iz ot juga..ada peluang tuk ot,otkan aja..hehe..mana leh lepas peluang keemasan camnie..matlamat dah ada..tinggal usaha dan tawakkal..insyaallah..kan...pesan iz kali ini,*jangan sekali-kali bergantung pada orng lain untuk mendapatkan sesuatu..nak apa2,usahakan sendiri,bergantung dan tawakkal pada Allah..itu yang sebaiknya..hehe..Assalamualaikum..

6 comments:

~ch@wi~ said...

bila lg nk amek insuran...aku ada plan insuran yg lebih baek utk ko ni..huhuhu

iz @ aako89 said...

memang ak ngah usya2 insurans yang paling sesuai..ko antalah dier nya pakej..leh ak belek2..kalau ok,amik aje..malaih nak cari lain..ko bank apa eh?lupe lak ak..

~ch@wi~ said...

aku nyer amassurance, gn ambank.. ko nk jnis cmne? insurans + investment + dividen ke nak yg just insurans je?huhu (terpromote kt cini la plak)hohoho...

iz @ aako89 said...

ada x islamik nya insurans kalau ambank??kalau ok,antakan ak dier nya maklumat,leh bro??

~ch@wi~ said...

islamik la, ada panel syariah..da lame da dpt lesen takaful..nk bg cmne? nt anta msj kt fb aku...

iz @ aako89 said...

ok2..anta je info2 dier..ak survey t..mesej fb ke,email ke..pon boleh..