kenapa xnak ada hosting sendiri?



ok,sebelum kita pergi jauh dalam topik ni,iz kenalah kenalkan dulu sebab apa iz ada blog..wokay..bacalah kalau sudi..hehe...

  1. first sekali sebab pembaca utama blog ini, dari awal hingga akhir dier masih setia membaca blog ini, pengkritik utama,serta pemuji utama iaitu siapa?yer,iz sendiri..hehe..betul..iz menulis untuk mengingatkan iz apa yang pernah iz lalui selama ini..juga mengetahui kelemahan dan kekurangan dari masa ke semasa..
  2. juga untuk kenalan iz, agar diorang tau perkembangan iz bila semua dah membawa haluan masing2..mungkin mesej boleh menjadi medium, namun penulisan adalah satu cara iz meluahkan perasaan juga sebenarnya..baru masalah atau kesalah fahaman boleh diselesaikan ngan cara ni,mungkin..siapa tau kan..
  3. sebagai diari, untuk mungkin bila iz tiada nanti, ini akan kekal sebagai memori untuk semua kenalan iz..
  4. menambah kenalan,kawan serta sahabat..bertukar pendapat,berkongsi ilmu juga menambah ilmu didada..korang pon tau,rakan blogger kita ni terdiri dari pelbagai bidang..ambil yang jernih,buang yang keruh..tapis2 la ilmu yang boleh diambil..free pulak tuh..
  5. dan lain2...(mungkin akan disambung kemudian)..banyak lagi sebab nya..hehe..
masuk tajuk asal balik..jadi nape x nak guna domain sendiri??

  1. sebab kena bayar per annum..kalau stop bayar, blog pon xleh dimasuki oleh sape2 lagi,tul kan?kan ke rugi tuh..
  2. blog yang tidak berniatkan untuk mengaut keuntungan .hanya hobi menjadi taruhan..
  3. takut ada bandwith2 bagai..kalau blogspot,unlimited bandwith rasanya..
  4. bergantung pada server kita beli..kalau down abislah..ikut la..tgk blogspot,stabil je setakat ni..
  5. risiko kehilangan data..xtau la pernah terjadi atau tak..
cukup kot setakat ini..mungkin x sama ngan korang..just kongsi je sebab..kan macam tulis kat atas,segalanya dari perspektifku..hehe..hurm,selamat malam,Assalamualaikum..

*ada mau tambah apa2 lagi?atau x puas ati?hehe

4 comments:

rizqi beauty said...

hmmm.. tak tau nak cakap ape lagi.. ok lah...

Farhana Sahri said...

betol 2...lau ada dtg income ley la gne hosting..heheeh

Farhana Sahri said...

lau wt bisness kt blog, then ada income ok la cket..

iz @ aako89 said...

rizqi> ok lah??itu je..hehe..

Farhana> x wat bisnes pon ana,cuma catatan2 kosong,berkongsi apa sahaja,hehe..