main badminton(kajang)

semalam iz rancang main badminton ngan comel aka azreen..namun tanpa disangka-sangka,radzif ngan fareez nak join..so apa lagi...set aje..si comel p la booking court malam tu..cadang nya nak sejam je,namun atas keghairahan comel untuk bermain badminton yang meluap-luap,dier pegi booking amik 2 jam..

pergh..rasa begitu lama masa berlalu 2 jam tu..dengan kadar stamina yang begitu diuji, x tutup lagi lampu court tu,kitorg amik keputusan untuk angkat kaki ke mampley berdekatan situ..hehe...nak tengok betapa kritikal nya keadaan kitorang pas main badminton..tengok gambar ni..leh tahan la penatnya..


nampak peluh tu?macam baru pas jogging 10 km je kan..yang si fareez pulak,awal2 lagi duk sakit pinggang..haha..lawak sungguh..camne nak jadi profesional ni..hehe..comel ok je..maintain je stamina dier..bagus2..banyak exercise kot..ni antara gaya2 permainan yang ditonjolkan malam tuh..

menengokkan gaya comel melakukan smash mungkin bola itu boleh pegi around 295km/h..namun radzif mampu membalas pukulan ngan gayanya yang tersendiri.apa2 pun perlawanan kami semalam tidak lah berniatkan untuk menang..hanya untuk mengeluarkan peluh je..janji memang bukan setakat peluh je keluar,nak putus nafas pon ada rasanya..inilah akibat nya kalau main direct tanpa stretching(betul ke eja ni)...kui3..


inilah peserta yang mengadu sakit pinggang..hehe..sian kat fareez..tapi xpe..janji leh main hingga ke titisan peluh yang terakhir..kan?kuar peluh,sihat badan..bakar lemak dan kalori..ingat,tubuh badan kita ni kena jaga sebab ia adalah amanah,yer dak?erm..cukupla setakat ini iz menulis..ada masa kita jumpa lagi ya?Assalamualaikum..

9 comments:

dwaty said...

hai... iz.... salam kenal...

iz @ aako89 said...

salam,dwaty..(^_^)

Rushydone (edan) said...

wah..jeles nye aq xda..ayyak..

iz @ aako89 said...

xpe..ader nak main lagi,kitorg ajak..ko pon dekat je..aritu saje survey tempat..

radzif omar said...

hahaha..sengalnye din..weyh..anto gambor kat emel ak..radzif89@gmail.com ;D

iz @ aako89 said...

gambar..leh2..xde hal...hehe..

~ch@wi~ said...

regu kite ni cmne din?? da lame x berlatih same2...huhu

iz @ aako89 said...

Regu yg terkenal tanpa kalah tu?isy,ngerila dgr..haha..

shahiryusoff said...

salam pekenalan bro!hee