ipod touch

alhamdulillah.,merasa jugak pakai ipod touch ni..memang iz kan peminat muzik..pakai ipod touch ni memang menepati hobi yang adalah..hehe..dengar muzik best2 yang ader dalam laptop nih..kalau nak masukkan semua,x terdengar rasanya..banyak sangat dalam laptop,hasil kumpul sejak berapa tahun dulu..sedut dari kawan2(chawie nya koleksi lah kebanyakan nya),download dari 4shared,lama2 banyak sampai bersepah dah..ingat nanti nak delete lah mana lagu yang x best..


err,mengapa ipod ni beza ngan pemain2 mp3 yang lain??ntah ler..tapi bagi iz sama je semua pemain mp3..cuma adalah beza sikit2 jika dibandingkan ngan kualiti audio yang dimainkan..dan fungsi2 lain seperti wifi dan ribu riban app untuk didownload di app store..game pun banyak nak didownload cuma kalau nak fokus pada game,baik lah gunakan psp(playstation portable)..untuk iz,ipod ni memang ditujukan untuk mendengar lagu kegemaran..yang lain2 fungsi sampingan yang ada,sekadar bonus..

pastu lain nya lagi kalau nak masukkan lagu dalam ipod..dier x sama ngan pemain mp3 lain,just copy and paste je..kalau ipod ni,dier cerewet sikit..kena menggunakan software yang bernama iTunes..jap2..nak upload gambarnya..


mula2 memang x tau habis la camne nak gunakan..xtau pulak kena sync ipod ni baru masuk lagu yang kita upload dalam library tuh..apa pun,sekarang ni dah mahir la guna menda alah ni..hehe..lama2 godek,bolehla..ni aritu p cari kabel ipod ni kat kedai..mahal betul harga nya..kabel ke pc tu je rm95..uisy..x sangka betul..seb baik ader kawan keja sana..dapatla beli kabel yang murah sikit dari harga kat kedai epal tuh..seb baik ader kawan keja kat kedai enfon..senang sikit..mekasih kat kawan iz,Hairuddin..jasamu dikenang..

eh,cukuplah mengarut pasal ipod ni..bukan tau sangat pon lagi nak guna sepenuhnya..orang baru nak belajar..erm,haa..sembang pasal orang baru nak belajar, ader sorang kawan iz ni baru je nak belajar buat blog..Fir nama nya..maila pakat add dier sbg follower..beri tunjuk ajar yg sepatutnya ke..hehe..oklah..Assalamualaikum..

4 comments:

Anonymous said...

hai..
kat plaza lowyat harga kabel tu rm5 je..
sy ada ipod touch dan juge iphone 4..
cume kene pandai cari kedai je..

quality pun sama je..

iz @ aako89 said...

Yeke?waa..mekash tuk info tu..lenkali tau la nak p mana beli brg2 ni...

fndrocka said...

Lawa layout kau.hehe

iz @ aako89 said...

mekasih fendi..layout ak lebih kurang cam ko je..