beautiful nasyid


sedap nya bila dengar lagu nasyid ni..tenang..ketenangan tu tersangatlah dpt dirasakan..walau x faham langsung,namun rasa macam menusuk kalbu..kalau faham,lagila x tau macam mana kesan lagu ni..yang nyanyikan nya Muhammad Al Husayn..tika ramai yang begitu tertumpu pada muzik2 dari artis Maher Zain,sekali-sekala berubah la angin sikit...hehe..

sebenar nya banyak lagu nasyid dari tanah arab yang best2...kena tau je cari kat mana..tanya kawan2 ke yang mana minat lagu nasyid...bestlah layan nasyid daripada lagu2 serabut lagi menyerabutkan..faham kan,lagu2 metal nih la..tapi kalau x minat layan lagu2 nasyid daripada arab,leh je layan nasyid daripada negara kita,mesia nih..pon boleh...

kumpulan nasyid dari negara kita nih pon boleh tahan best dia..cume kena kenal la..kalau dah kenal,pasti cinta punya..contoh kumpulan nasyid negara kita yang best banyak..antaranya raihan, rabbani, hijjaz, brother, far east dan lain2 lagi..banyak kalau nak list kan..tapi antara semua,iz paling minat hijjaz la..antara lagu hijjaz yang diminati lagu Dia Kekasih Allah..best boleh tahanlah..cubalah dengar dulu yer..

No comments: