bacaan merapu..


di malam hari iz ni lah mula menaip sesuatu yang mungkin boleh dijadikan ingatan dan memori terindah..(nak update la dalam bahasa mudahnya)..lama tak update kerana laptop yang uzur ni mula nak meragam..ader ke patut kepantasan iz menaip tidak pula disusuli ngan kecekapan papan kekunci ni menangkapnya..rosak mungkin..tapi xpela kalau nak rosak pon..dah lama iz pakai,x pernah lagi dier meragam..dah nak masuk 4 tahun dah laptop ni..biarla dier nak meragam sekali-sekala...

di atas tu jika anda semua perasan,iz ada selitkan sebuah lagu yang bernama engkau yang bernama seri...sambil baca entry leh la ditemani lagu2 kan sekali sekala..saje je la tempelkan bersama entry ini kerana lagu dier best..tiada motif lain..serius..xder motif lain..xder mood sedih,tiada lagi entry2 perpisahan..tiada lagi slot perkongsian perkara2 sedih berkaitan ngan perasaan iz..apa sahaja yang jadi,iz xnak lagi ikutkan perasaan..watpe nak sedih2 kan..menghabiskan beras je..

erm,terkadang rasa macam ....rasa macam2..x tau nak start camne..seb baik ader kawan2 ader untuk menemani..minggu ni je,3 orang sahabat iz daripada perak nun jauh disana mai lepak di rumah..mereka adalah syafiq,chawie ngan zharif..zharif baru je balik tadi..ader ke patut beliau bertolak malam..cam bahaye je..dah kata dah,balik jela pagi2 besok..naik 125z malam2 ni,mcm bahaya je...tapi xpela..katanya rider sejati je suka jalan malam2 buta nih..hati2 la yer bawa motor tu..seb baik dah tunjuk kat dier jalan guna google earth tadi..harap2 x sesat la yer..

haritu iz ada interviu ngan columbia asia hospital sebagai ot technician..leh tahanla cantik tempat dier...punyala ramai calon2 yang datang..iz nya sesi interviu??leh tahan la..2 kali kena interviu..sekali ngan admin,sekali ngan maintenance nyer orang..dua2 pon ok..baik je..cuma yang first tuh,speaking bagai air yang mengalir..iz pulak speaking macam air mengalir di tempat yang bertakung..jadi sangkut2 jugala..seb baik lepas sesi yang pertama tuh..kalau x ,awal2 lagi dah kena pulang awal..harap iz dapatla jawatan tuh..korang doa2 kanla yer..mekasih..

agak2 sampai kat sini baca,dah habis lom lagu kat atas td??kalau x habis nak sambung menulis lagi..hurm..sekarang ni iz suka sangat baca blog seseorang nih..tak tahula dier perasan ke x iz baca kat blog dier..memang sempoi,best..ntah2 korang kot..iz ni kalau ader blog yang best2,iz follow je.x kedekut sangat..sebab iz suka bila buka blog,tengok ader2 je update2 baru...yela.,time macam iz xleh nak update blog iz,iz cuma baca jela update2 baru korg..tu pon jadila..

baru2 ni maher zain mai..rugi x dapat beli tiket dier..lambat sangat iz..dah sediakan budget awal2 lagi.tapi xpela..nak wat camne..mungkin lain kali mungkin..dengar khabar hari pertama lagi jualan tiket dibuka,tiket dah habis...nak wat camne..wat kat tempat kecil je..mana lah leh tampung peminat maher zain kat malaysia nih yang ramai..tapi kan,tengok kat blog2 lain katanya wanita2 muslimah kita kat sini peminat dier sampai terlompat-lompat jumpe abang maher..tak tahula sejauh mana kebenaran nya...tapi kalau benarla,,iz rasa anda bukanla peminat maher zain yang sejati...x hayati apa yang maher zain cuba sampaikan maksud dalam setiap lagu2 dier..sabar jela..

dah,tutup kes tuh..iz x mo ulas banyak2 sebab iz  tak tengok menda ni berlaku depan mata kepala sendiri..cume dengar ura2 je..cuma kalau betul..amik2 la pengajaran..janganla terkinja-kinja macam tu lagi..malu..tambah kalau wanita..sifat malu tu patut jadi sebahagian dari diri  kita korang..kan?sebagai negara islam,kita kenala bagi contoh yang baik pada media2 dari negara luar sana..ok??

err..,rasanya dah sampai kot masa iz nak berundur..x perasan pulak entry ni makin mengarut dari atas sampai ke bawah..x related langsung isinya..ikut sedap tangan je nak menaip..maaf la yer..ni dah sampai bawah ni,tajuk pon x fikir apa lagi..*sebelom mengundurkan diri..iz nak tanya sikit..kalau kucing muntah2,itu tandanya dier bunting ke yer??sape2 ader jawapan??

No comments: