cerita samsung champ..

cadang nya mula2 tadi nak pegi mines,saja jela nak cari mp3..p la survey kat banyak tempat..mule2 tgk kat apple nya tempat..budget nak beli ipod la kunun2 nya..sekali tengok harga,fuih..mahalnya..terus berlalu pergi dari kedai epal tu ngan selambanya..x mampu rasanya nak beli ipod tuh..harga nak dekat 500++..x beli la iz..

jadi,terus la cari kat sony pulak..walkman kan..glamer la juga..tgk,harga ok,untuk 2 giga,baru RM129..4 giga,dalam 200..elok sangat la tuh..ingat nak sambar dah..tapi,rasa macam nak jalan lagi tengok..so,teruslah jalan2 kat mines tu sorg2.cam x betul pon ader,..

ntah camne,tetiba termasuk kat tempat2 enfon berkumpul..secara automatiknya terpandang kedai samsung..tertarik ngan poster untuk henfon yang boleh dikatakan agak baru la juga..nama enfon nya,Samsung Champ..macam best..so,belek2 la..aik,berkenan pulak tuh..camne niat boleh terpesong nih..bukan apa..dahla cute,pastu simple je..x der function bagai..simple,basic henfon...touch screen je bezanya..


tu dia..cute kan..aderla besar tapak tangan nih..rupa pun dah ala2 mp3 dah..bolehla bg diorg yang nak kan mp3 player+enfon..sesuai sangat..hurm..kamera,biasa2 aje..tapi xpe..iz x kisah sangat dengan kamera..iz lebih pentingkan music..yang bestnya enfon ni pulak,dier ader 2 speaker woo..so,kualiti bunyi dier agak best.harga pon cun2 saja..rm 399..

hurm..yup..memang iz minat sangat ngan jenama samsung ni..iz memang pernah pakai banyak jenis enfon..nokia,sony,lg,ntah..brape banyak lagi dah cuba pakai..namun samsung tetap dihati..touch screen dier mesra pengguna...nak taip mesej pon laju je..pada sape yang tak pernah pakai samsung,cuba2 la pakai..tambah pulak,jenama2 seperti nokia dan sony serta lain2,kebanyakan nya banyak diciplak oleh China..nak beza yang asli ngan tipu pon susah..

yup..enfon ni mungkin sangat biasa..basic phone..cukuplah untuk iz..x penting dan perlukan function2 bagai..janji leh support mp3,dan ada bluetooth udahla..dah cukup pon..iz pon bukan nya buat apa pon ngan enfon ni..cuma call dan mesej..dengar lagu je..cukup dah..tak perlu lain2..eh..okla..kalau korang nak cuba pakai samsung champ ni,cubala..selain harga yang murah,boleh la untuk mula2 mencuba dan membiasakan dengan enfon yang touch screen..

4 comments:

fndrocka said...

touch screen paling murah di pasaran ni..elok itk elak tgn lebam sebab byk sms

iz @ aako89 said...

tapi tetap nak galaxy s..impian dihatiku..

Haira said...

Takut indah khabar dari rupa jer

iz @ aako89 said...

memang pon..baru pakai 3 bulan,terus rosak..takder punca pulak tu..x nak pakai samsung la..kualiti??