Rindu


kosong..terasa begitu kosong pabila tidak menghadiri majlis ilmu..tambah pula bila dalam jangka masa yang agak lama..dari bulan ramadhan haritu..hingga ke harini..hurm..kesibukan pada bulan syawal ini membuatkan begitu banyak kelas tidak dapat dihadiri..

rindu pada guru ku,kawan2 teman seperjuangan ku..rindu pada kitab2 yang digunakan..tanpa majlis2 ilmu seperti ini seolah-olah membuat iz terasa begitu sunyi,tanpa pengisian jiwa ,serta bimbingan ilmu pengetahuan..mungkin minggu depan berharap kelas dapat dihadiri..rindu kalian semuanya..

iz rasa begitu sesak saat ini..dengan masalah yang menimpa,dengan keadaan yang menghimpit..namun sekali-kali ia xkan membuat iz putus asa dan mengalah..iz akan cuba melawan semua ini agar diri tidak dihanyut kan oleh rasa putus asa..iz akan cuba lawan..

rindu kan ketenangan,rindukan kedamaian..rindukan majlis ilmu,,..itu yang membuatkan iz rasa macam2 perasaan negatif sekarang ini..yup..berilah iz waktu untuk merawat diri ini..maafla sekiranya entry ini begitu emo sangat yer..tunggu mood iz ok balik..wat masa skrg,iz betul2 perlukan teman untuk berkongsi masalah..

1 comment:

eja said...

setiap manusia akan di uji dgn pelbagai masalah..lakhod kholaknal insan nafi kabad..sesungguhnya allah memcipta manusia itu berada dalam kesusahan akhirat dan di dunia..