kenangan lalu..

sedang mendengar lagu2 lama era2 ayah kita2 dulu...hehe..sekali sekala nak tukar selera telinga nih..telinga ni pon kengkadang rasa macam nak juga satu perbezaan,perubahan..fleksibel kot tuk dengar macam2 jenis lagu...yup,datangla lagu apa sekalipon,namun masih belum boleh menandingi lagu2 nasyid kegemaran zaman...

lagu ni,iz pernah dengar(malah jatuh cinta),dari ayah iz...beliau suke sangat dengar lagu nih..lagu yang agak mendayu-dayu,namun masih kata org sedap didengar oleh generasi2 muda seperti kita,,*cece..perasan muda..
kalau ikutkan dari video nih,lagu ni dinyanyikan oleh Brian Hyland..tahun dier yg x leh tahan tuh,tahun 1962 wooo...kita pon x lahir lagi..layan la yer korg..walau mendengar lagu diluar kotak zaman kita..


ok x,sedap x??tak tau la...namun bagi iz,tetap sedap tuk didengar...yer x?ni pulak tuk lagu kedua,pon lagu lama..tapi x taula zaman bila,tahun bila pulak..tapi yang nyanyi nyer pulak,Doris Day..kenal??confirm x kenal la..kalau tanyer ayah2 kita,mungkin diorg taula...kot2,poster pon ader kat dalam bilik diorg time2 remaja dulu..haha..kan?ok,admit,lagu ni ditujukan pada seseorg..


cukup x dua lagu nih??best kan...hurm..lagu sekarang??nak letak nilai nya kat mana..x best la..kadang2 lagu tu,nak faham pon susah..yer x???canggih sangat ..sampai rasa mcm dengar separuh,tutup je..malas nak dgr sampai habis..memang ader la yang best2 lagu2 sekarang,tapi,lebih banyak yg x best..artis yang terlalu ramai,sampai nak bezakan suara pon susah..hurm..sabo jela..okla yer..layan la lagu nih..

No comments: