ke klang

sepi...tu jela yang boleh ditafsirkan sekarang..iz pon xtau la nape dier menjauhkan diri..x bagi peluang langsung untuk iz jelaskan keadaan sebenar..tapi xpe..seb baik kwn2 ader,setia menemani..p jalan2 ngan diorg aritu...memang seharian la..syok nya...

mula2 p bangi,pastu klang umah edan,pastu malam tu terus p jalan2 kat putrajaya..berbekal panduan arah dari si comel,makanya berjalan la kami 2-3 lap dalam putrajaya tu,mencari Alamanda..haha..saba jela..ko ni comel,leh tahan gak..

tapi x leh salah kan dier jugak..iz pon sama je..nak p umah kawan kat klang,leh sesat sampai ke pelabuhan utara..sian kat si edan yang terpaksa jemput kitorg..sorry yer edan..fisrt time pegi..nak wat camne..x tau jalan..lenkali ingat dah..x sesat2 lagi..

kitorg pegi dari kajang ni,3 org la..fareez,comel ngan iz la..seronok juga beraya dengan diorg..biarla memandu seharian,berjam-jam..tapi x penat langsung..enjoy la katakan..ni nak upload gammbar sikitla..hehe..macam biasa,kekeringan idea untuk menulis..sat yer,upload jap gambar yang ada dalam memory card ni..sume nya dari kamera Fareez,nikon baru diala..lawa woo gambar2 nya..






aik..lama gak nak upload nya..besar la fail dia..cukupla..kalau nak tambah gambar lagi,mau makan berjam..
macam biasala..dah macam album gambar..sabar jela..to fareez ngan comel..best la jalan2 ngan korg..bila2 p jauh2 pulak nak?pulau2 ke..best sikit..

sahabat mai raya

fuhh...syok..tu jela bila sahabat2 ku dtg beraya semalam...bestnya ai..lepak2,makan2..hehe...jadila..4 org semuanya..fareez,falah,edan ngan comel..semalam iz pergi interviu di rawang ngan bank negara nya hotel...pas balik interviu di rawang tuh,kwn iz pon nak ikut mai beraya kat umah iz...so,ape lagi..dalam keadaan cuaca hujan yang lebat,gerak jugala sebab x nak tempuh jem yang amat sangat di kl jika masuk waktu sama ngan org balik keja..

namun sangkaan iz meleset sama sekali..walaupon masuk je kl dalam kul 4 petang gitu,jem dia..masyaallah...punyala sesak..ni kalau kul 5 ke,kul 6 ke...ntah camne la..tapi xpe...saba2...bwk jela ngan penuh hati2..sekali kan ,dalam perjalanan,ternampak sebuah kereta camry yang cermin dier pecah wooo...sekali lalu sebelah,polis dah banyak ni..rupa2 nya ada kes tembak menembak...2 org yang dalam camry tu mati kot..apa kes?ntahla..nampakla mayat kat dalam keta tu..so macam biasala org2 kita,rakyat malaysia ni..prihatin betul..jem dier x hengat...lama juga la sangkut dalam jem tuh..

elok je sampai umah,jamu la si Falah ni mee kari..dier makan sikit je kot..apa daa...diet ke ngko...haha...tapi xpe..pas makan,lepak kat bilik bg dier online puas2..elok je pastu,edan pulak sampai...naik motor lc dier..tgk mula2 cam biasa je moto dia..sekali perhati punya perhati,nampak la kelainan kat motor dier..lawa la pulak meter lc dak nih..siap kaler2 bagai..tapi seyes,lawa betul la..mana ntah dia beli..dier wat bisnes sekali..sapa2 nak beli meter digital lc tu kat dier,,siap pasang baru rm 350..korang kalau nak meter tu ,inform la ak..ak gtau beliau nanti..camnila meter dia..lawa x?


elok je pas edan masuk lepak2 kat bilik,fareez ngan comel pon sampai...naik civic dier la..fuhh..muda2 dah pakai civic...hehe...masuk2 tengok siap bwk kamera baru..waa..dasyat sungguh ko fareez..kamera nikon apa ntah..tapi cantik betul gambar yang dihasilkan...terbaikla..ni nak simpan duit ni nak beli kamera dslr gak..tgk tu..ikut org ..apala nak jadi ngan iz nih..xderla..nanti ader la jugak geng2 kamera pulak..hehe..kali ni sampai turn makan kedua ..sesi bersama mee kari x abis lagi..maka,makan la dengan penuh selera fareez,edan ngan si comel nih..ERM,COMEL KE?

uisy,seronok tengok diorg makan penuh selera..camnila contoh tetamu yang baik..haha..suke2..sedap kot..siap abis mee,roti pon berguna..roti tu cicah kari untuk mee yang dah habis tu..hehe..apa lagi..iz pon join la cicah sekali..sedap la pulok..layaaaaannnn..pastu masuk bilik ramai2 dengan penuh kekenyangan..baring ramai2 dalam satu selimut layan pulak tengok salt..haha..memang x fokus langsung tengok cerita tu..tau2 abis jeh..fareez pulak mata dah bukak separuh je..saba jela..ngantuk sangat la tuh baru balik dari keja..fareez nak balik,sume pon  pakat2 la balik..dalam kul 12 mlm lebih kurang..anta si falah kat ktm serdang,balik rawang..pastu lain2 pon balik daa...seronok juga sekali2 lepak ngan member2 sume..plan nak p raya area klang la sabtu ni..

cerita samsung champ..

cadang nya mula2 tadi nak pegi mines,saja jela nak cari mp3..p la survey kat banyak tempat..mule2 tgk kat apple nya tempat..budget nak beli ipod la kunun2 nya..sekali tengok harga,fuih..mahalnya..terus berlalu pergi dari kedai epal tu ngan selambanya..x mampu rasanya nak beli ipod tuh..harga nak dekat 500++..x beli la iz..

jadi,terus la cari kat sony pulak..walkman kan..glamer la juga..tgk,harga ok,untuk 2 giga,baru RM129..4 giga,dalam 200..elok sangat la tuh..ingat nak sambar dah..tapi,rasa macam nak jalan lagi tengok..so,teruslah jalan2 kat mines tu sorg2.cam x betul pon ader,..

ntah camne,tetiba termasuk kat tempat2 enfon berkumpul..secara automatiknya terpandang kedai samsung..tertarik ngan poster untuk henfon yang boleh dikatakan agak baru la juga..nama enfon nya,Samsung Champ..macam best..so,belek2 la..aik,berkenan pulak tuh..camne niat boleh terpesong nih..bukan apa..dahla cute,pastu simple je..x der function bagai..simple,basic henfon...touch screen je bezanya..


tu dia..cute kan..aderla besar tapak tangan nih..rupa pun dah ala2 mp3 dah..bolehla bg diorg yang nak kan mp3 player+enfon..sesuai sangat..hurm..kamera,biasa2 aje..tapi xpe..iz x kisah sangat dengan kamera..iz lebih pentingkan music..yang bestnya enfon ni pulak,dier ader 2 speaker woo..so,kualiti bunyi dier agak best.harga pon cun2 saja..rm 399..

hurm..yup..memang iz minat sangat ngan jenama samsung ni..iz memang pernah pakai banyak jenis enfon..nokia,sony,lg,ntah..brape banyak lagi dah cuba pakai..namun samsung tetap dihati..touch screen dier mesra pengguna...nak taip mesej pon laju je..pada sape yang tak pernah pakai samsung,cuba2 la pakai..tambah pulak,jenama2 seperti nokia dan sony serta lain2,kebanyakan nya banyak diciplak oleh China..nak beza yang asli ngan tipu pon susah..

yup..enfon ni mungkin sangat biasa..basic phone..cukuplah untuk iz..x penting dan perlukan function2 bagai..janji leh support mp3,dan ada bluetooth udahla..dah cukup pon..iz pon bukan nya buat apa pon ngan enfon ni..cuma call dan mesej..dengar lagu je..cukup dah..tak perlu lain2..eh..okla..kalau korang nak cuba pakai samsung champ ni,cubala..selain harga yang murah,boleh la untuk mula2 mencuba dan membiasakan dengan enfon yang touch screen..

Rindu


kosong..terasa begitu kosong pabila tidak menghadiri majlis ilmu..tambah pula bila dalam jangka masa yang agak lama..dari bulan ramadhan haritu..hingga ke harini..hurm..kesibukan pada bulan syawal ini membuatkan begitu banyak kelas tidak dapat dihadiri..

rindu pada guru ku,kawan2 teman seperjuangan ku..rindu pada kitab2 yang digunakan..tanpa majlis2 ilmu seperti ini seolah-olah membuat iz terasa begitu sunyi,tanpa pengisian jiwa ,serta bimbingan ilmu pengetahuan..mungkin minggu depan berharap kelas dapat dihadiri..rindu kalian semuanya..

iz rasa begitu sesak saat ini..dengan masalah yang menimpa,dengan keadaan yang menghimpit..namun sekali-kali ia xkan membuat iz putus asa dan mengalah..iz akan cuba melawan semua ini agar diri tidak dihanyut kan oleh rasa putus asa..iz akan cuba lawan..

rindu kan ketenangan,rindukan kedamaian..rindukan majlis ilmu,,..itu yang membuatkan iz rasa macam2 perasaan negatif sekarang ini..yup..berilah iz waktu untuk merawat diri ini..maafla sekiranya entry ini begitu emo sangat yer..tunggu mood iz ok balik..wat masa skrg,iz betul2 perlukan teman untuk berkongsi masalah..

cemburu







hurm...jiwa kacau sangat malam ni..mungkin perasaan tu,datang secara tiba2..perasaan apa?perasaan cemburu mungkin..hurm..kenapala perlu datang perasaan seperti ini..x suka..
cemburu tanda sayang..sayang ke?rasa cuma teman biasa sahaja..namun,perasaan tu makin menebal hari ke hari..perlu ke memendam semua ini seorang diri..keliru..iz betul2 keliru..
adakah perlu untuk memendam,ataupun luahkan sahaja..biarlah masa menentukan nya..mungkin itula jalan keluar terbaik buat masa ini..
tak pernah nak menjiwang karat seperti ini..sekali sekala rasa itu datang secara tiba2..tapi biarlah..mungkin ini perlu untuk iz mengelak dari terjebak ngan budaya kapel..mungkin masanya yang sesuai akan tiba..




ke Genting Highland..

seronok..baru balik dari bercuti bersama keluarga tercinta di genting highland..alhamdulillah,dapat juga sekali sekala bersama keluarga jalan2,seronok2..lama tak pergi ke genting highland,sekali ni pegi,rasa macam2 budak2  balik..abis sume game kitorg main kat sana..amik tiket all park..mana x sampai ke malam..bwk anak2 buah yang dah pandai berjalan,syokla..x la berdukung je..cakap pon dah pandai sikit2..


tu la family iz..bersama 3 anak buah..yang menangkap gambar pula,abg ipar iz,abg arif..cece..sume pakat pakai lengan panjang...padahal xder la sejuk sangat pon atas tu skrg..betul..tambah la bile tgh hari..x caye..nampak sangat pemanasan global skrg..huhu..maila pakat2 kita jaga alam sekitar yer..bumi yang kita duduk ni dah tua sangat dah..







ha,ok..per lagi kalau bukan nak memoyokan diri..ala,sekali sekala,..xper kan..kredit tuk adik yang memang terer menangkap gambar..memang best la bila ader adik yang sporting camnie..senang..hehe..jap,cari gambar dier jap..ader ke x..







itula adik iz,aizam namanya bersama ngan abg arif..amboi..ala2 model gitu..cece..diorg ni memang..pantang nampak kamera..automatik bergaya..


 nila game pertama kitorang naik..wuisy,menakutkan..melayang pusing2..tapi nak mencuba jugak..try jela..waktu ni,naik ngan aizam,along ngan angah je..yang lain,jaga budak2..










time ni pulak waktu jalan2 kat dinosour land..okla..memula naik kapal..jalan2 kat sg buatan tuh..ikan2 dier..besau2 ..wheeco kalau nampak ni,mesti geramnya..gambar ni kecil2 jela..nak besarkan klik je tau..







wawa awisy..seronok yer bwk menatang tu..kat belakang pulak ader alif yang cool bersama mia yang ketakutan..nangis2...hehe..sabo jela..cute x mereka ni??




okla...banyak la pulak terupload gamba..sori yer..x perasan...jadi macam album gambar iz pulak..sebenarnya nak tulis banyak2 pon penat badan..seharian bersukaria ngan family..balik je umah,siapla..penatla badan..kalau kat sana,main je..xperasan penat ke,apa ke...seb baikla x drive..abg arif yang drive..hehe..hurm..dah,iz nak tidola..ngantuk sangat2 ni..salam syg dr iz..bye..(^_^)



read more for blogspot.

urm..simple betul kan template iz kali nih...rasanya ni la paling simple yang iz berjaya cari...x minat la rumit2 sangat dah...biaq cepat sikit nak load nya...iz amik template yang iz google 'wordpress template for blogger'...tibe2 je keluar la ni (sblm klik tekan Ctrl) ..

lawa juga templates yang ada..sume nya cantik2...antara sebab iz suka wordpress nya template sebab dier ada 'read more' functions..so,x la ia memanjang ke bawah..kalau nak baca baru klik...kan kemas nampak..macam blog iz ni x la kisah sangat..x banyak follower,yang membaca..sikit je yang follow..tapi wat hangpa yang banyak followers,kan best kalau blogspot korang ader fungsi read more ni..kan2?

so,try la tgk kat situ..kot2 la berkenan mana2 nak tukar templates yang baru..free je pon.. x salah mencuba..cuba la..janji jangan sama ngan iz udahla...yer..ala,banyak lagi yang lain2..eh,okla..iz nak p raya lagi nih...nak p raya kat carrefour sat..bawak mak ngan anak buah jap..cari makanan ngan pasir wat wheeco..okla..salam sayang dari cintailmu89..

raya pertama

seronok nya ai,raya pertama disini..meriahnya terasa sangat..dengan sedara mara berkumpul...best2..aktiviti hari ni,pagi2 lagi.,kemas2 umah sikit,mop2 lantai cam biase la..pastu semayang raya di surau rumah..namun,terasa meriah ,penuh dgn org walaupun kebanyakan nya warga asing..tapi xpe,biarla dari mana dtg sekalipon,kita masih seagama..tajuk khutbah,macam biasala,mengenai perpaduan..ader diselitkan mengenai amalan2 yang boleh diamalkan di bulan Syawal ni..pose 6,dan sebagainya..

pas semayang raya,pergi ke tanah perkuburan untuk melawat kubur arwah anak buah yg pertama,Riz..alhamdulillah,bersihkan kubur arwah,bacakan yassin..elok tau melawat kubur ni sebenarnya..sebagai peringatan untuk kita yang masih hidup ini..hurm,budak tu,insyaallah,dimasukkan ke syurga..kita ni,yang tua2 nih?belum tentu..jadi,elokla sebagai peringatan kan..ke situ juga kita nanti..tunggu turn..

dah balik rumah,makan dulu..menu?macam biasala,menu2 raya macam ketupat,rendang dll..kenyang jugala..namun,hehe..penangan ketupat yang begitu lemak berkrim tuh,.abis rasa ngantuk yang amat sangat..seb baik tak tertidur..ganja ni ketupat,ketagih..hehe..terer betul la sape yang masak ni..*kredit wat mak sedara ku..selesai makan,sesi meminta maaf..semua pakat duk kumpul kat ruangtamu nih.,tuk bersalaman minta maaf..

lega tau rasa pas je minta maaf..rasa abis terbuang segala beban yang tersimpan..hati ni terbuka luas,lapang selapang nya..alhamdulillah,nikmat memberi maaf itu adalah satu anugerah yang bukan nya semua mampu tuk melakukan sebenarnya..mudah utk kata melafazkan maaf,namun hati kita tak tahu kan..jadi,bila dah memaafkan...leganyaaaaaaa rasa...rekod baru yang bersih tuk memulakan hari selepas nih..

hurm,dahla yer,..iz nak p makan malam pula...geram sangat tengok nasi jintan manis nih..hangpa pernah makan ke?sedap tuh..makan ngan ayam masak merah plus rendang campur,memang marveles..kali ni,kredit to Along..mu memang pandai masak..memang respek sangat2..sayang along..nanti nak cari yang pandai memasak juga..salah satu idaman yang dicari..harap2 jumpela yang pandai masak..ops,terlebih suda..awal lagi..iz kan muda lagi..okla,salam sayang dari iz..moga raya anda meriah,berbahagia bersama keluarga dan insan tersayang..

Pesanan Penting,urgent maksimum!!

buka je pintu rumah pagi2,terasa suasana yang sangat lengang di taman ni..mungkin ramai yang dah balik ke kampung halaman masing2..iz?x balik pon tahun ni,beraya di kedah..kampung tercintaku..beraya disini jela...tapi xpe...watpe nak disedihkan..raya kat sini pun best jugak..jangan risola..hurm,di pagi yang begitu sunyi tapi sejuk2 ni,bakal menjadi hari yang sibuk wat iz..

ni sebenarnya mak dah ajak p pasar dah,nak p beli ayam dan sebagainya..sebab pas balik pasar kang,nak pegi amik mak sedara di keramat..hurm,syok2..ramai2 berkumpul kat sini,tuk memasak rendang,ketupat dll..meriah jugak,kalau ramai2 camnie..arini masak2 gotong royong,besok makan2..yeye..x sabo nya nak p jemput mak sedara kesayangan ku..

camniela best...gathering ramai2..pas amik mak sedara,nak pegi amik kakak pulak,di umah dier..dah amik kakak ,semestinya ngan anak2 buah sekali..bestnya,rindu dah kat awisy ngan alif..acik tunggu hangpa yer..kang acik nak p amik,mandi siap2 tau,wangi2..baru best nak peluk..

tujuan utama entry di pagi hari terakhir bulan ramadhan tahun ni,sebenarnya.........iz nak minta maaf pada semua yang mengenali diri ini..harap segala yang tersinggung,kesalahan yang dibuat,mulut yang terlepas bukan2.,dan apa sahajala,harap dimaafkan..kalau ader salah silap hangpa kat iz,toksahla minta maaf kat iz,iz dah maafkan semua..okay..jadi,jangan la risau..iz x pernah simpan dendam kat hangpa semua,percayala..kerana iz percaya,inila tanggungjawab seorg muslim terhadap org disekelilingnya..memaafkan..

juga wat keluarga baru dalam family kami ini,wat wheeco,acik harap wheeco jagala kelakuan yer,x mo nakal2,sepahkan bilik,tido atas almari x mo turun2,tdo kat tempat simpan kain pelekat mak ngan abah,abis sepah kain2 tu sume..wat nakal2 lagi,acik goreng wheeco wat kucing goreng berempah..makan ngan ketupat..taula nanti..

hurm,pada insan di sana,iz nak cakap,iz rindu sgt kat kamu..moga hubungan kita dirahmati olehNya..dan sampai bila2 pon,kita masih berhubungan walaupun banyak kali bergaduh,kan??wahai sahabat,iz akan jaga persahabatan ini,sehingga ke akhir nafasku,insyaallah..

*raya nanti dtg la umah yer!!iz harap2 korang berbahagia di pagi2 syawal besok..salam sayang dari cintailmu89..(^_^)

kenangan lalu..

sedang mendengar lagu2 lama era2 ayah kita2 dulu...hehe..sekali sekala nak tukar selera telinga nih..telinga ni pon kengkadang rasa macam nak juga satu perbezaan,perubahan..fleksibel kot tuk dengar macam2 jenis lagu...yup,datangla lagu apa sekalipon,namun masih belum boleh menandingi lagu2 nasyid kegemaran zaman...

lagu ni,iz pernah dengar(malah jatuh cinta),dari ayah iz...beliau suke sangat dengar lagu nih..lagu yang agak mendayu-dayu,namun masih kata org sedap didengar oleh generasi2 muda seperti kita,,*cece..perasan muda..
kalau ikutkan dari video nih,lagu ni dinyanyikan oleh Brian Hyland..tahun dier yg x leh tahan tuh,tahun 1962 wooo...kita pon x lahir lagi..layan la yer korg..walau mendengar lagu diluar kotak zaman kita..


ok x,sedap x??tak tau la...namun bagi iz,tetap sedap tuk didengar...yer x?ni pulak tuk lagu kedua,pon lagu lama..tapi x taula zaman bila,tahun bila pulak..tapi yang nyanyi nyer pulak,Doris Day..kenal??confirm x kenal la..kalau tanyer ayah2 kita,mungkin diorg taula...kot2,poster pon ader kat dalam bilik diorg time2 remaja dulu..haha..kan?ok,admit,lagu ni ditujukan pada seseorg..


cukup x dua lagu nih??best kan...hurm..lagu sekarang??nak letak nilai nya kat mana..x best la..kadang2 lagu tu,nak faham pon susah..yer x???canggih sangat ..sampai rasa mcm dengar separuh,tutup je..malas nak dgr sampai habis..memang ader la yang best2 lagu2 sekarang,tapi,lebih banyak yg x best..artis yang terlalu ramai,sampai nak bezakan suara pon susah..hurm..sabo jela..okla yer..layan la lagu nih..

raya dulu,raya skrg

seronok bila kwn2 call balik,mesej balik bila dah dapat kad raya yg iz poskan..cukupla setakat tuh,,iz x harapkan pape lagi pon..rindu pada kwn2 rasa berbalas..x sabar nak jumpa hangpa raya nanti..best tau,lama x hidupkan balik budaya pos kad raya ni dulu..teringat waktu skola dulu,banyak pos kad raya,dapat kad raya..byk peminat katakan..tapi kan,betul iz nya pendapat,raya pada zaman kecik2 dulu lebih meriah dari skrg..

sekarang??hurm..maaf cakap..memang x semeriah dulu..semua nak cepat,ringkas dan percuma..yela..dulu rasa seronok,malam2 raya boleh lagi berjalan ramai2 ngan jiran beraya umah masing2..tapi kalau sekarang,susahla nak tgk budaya mcm ni lagi..semua sibuk ngan urusan masing2..mana la pegi nilai kejiranan??semua nya nak buat hal masing2..tapi,di kawasan kediaman iz,alhamdulillah..budaya berjalan ramai2 ni masih dipraktikkan..

kad raya??lagila..susah nak dapat dah..kebanyakan nya cume mms,email ngan tag photo..namun masih baik lagila,masih mengingati diri ini..cuma ader yg mendiamkan diri je..xder khabar berita..diam je..x best la camnie..jangan la menyisihkan diri..membawa diri ntah kemana..kalau boleh,mesej2 la kwn2..tanya khabar ke,jadila..kan?

bulan ramadhan kali ni kan,iz rasa seolah-olah begitu cepat sangat berlalu..x taula perasaan iz atau apa..namun memang begitu ketara la..rasa mcm baru je start berpuasa mggu lepas..tgkla dalam sehari berpuasa,x sempat lapar lagi,dah azan maghrib..tau2 nak raya dah,x sampai lagi semggu pon..dah start rasa kemeriahan bulan syawal.budak2 kat taman ni dah start main mercun dah..umah2 dah buh lampu kelip2 dah..sini x derla pelita..huhu..x best..

hurm,x tau nak bebelkan apa lagi..cukupla..kalau nak sembang pasal raya ni,macam2 lagi sebenarnya..contoh macam budaya wat kuih raya sesama adik beradik..pon makin pupus..kan?sekarang lebih mudah tunjuk2 je kat pasaraya..x pon tempah je kat kwn2..tapi xpela..mungkin kesibukan yang menghalang kita nak berkumpul lagi..nway,iz doakan moga raya tahun ni mampu memulihkan hubungan dengan sape2 skali pon,dengan kata2 maaf yg bakal dilafazkan..



*bising nya bunyi dak2 ni main mercun..
namun terasa kemeriahan syawal dengan gelak tawa mereka..
teringat zaman kita kecik2 dulu..
andai masa leh diputar kembali..

gian main futsal..

gian?ha sudah..hihi...tula pasal...memang gian sangat nak main bola..futsal ke padang ke,mane2 pon x kisah la...hurm..dulu time blaja,selalu je main..sekarang???geng sume dah jauh2..memang masih contact,baik lagi hubungan...cuma tuk berkumpul sekali skala tuk berfutsal..susah dah..huhu..sabo jela..rasa menggigil je rasanya kaki nih nak tendang bola..tendang kaki memember sekali mungkin..


come on la geng..hangpa free,kita kuar p main futsal yer..badminton pon bolehla..janji kite leh beriadah mcm dulu2..nak kembalikan nostalgia dulu2..kan?leh gol byk2 lagi..hehe..cakap je bila...set masa ngan tempat je..jangan riso..xder hal.,ak turun la...rawang pon sanggup la..malam raya pon ok gak...


*ader mcm ni x ak main dulu geng??

kucing parsi kesayangan..

salam pada semua sahabatku..(^_^)..apa khabar ramadhan mu semua??moga dapat yg terbaik tuk bulan ini,kerana sedar x sedar x lama lagi pon nak masuk syawal dah..mungkin bagi sebilangan besar dari kita semua yang seronok,nak raya..tapi percayala,ramai juga yang bakal merindui bulan ramadhan ini..dengan kemeriahan menikmati rahmat besar yang ada pada bulan ini..huhu..namun masih ader beberapa hari ni,manfaatkan la bersungguh ya wahai sahabatku..


bersempena bulan yang best ni,iz nak berkongsi lagi satu artis faveret all time,iaitu Sulis..jarang kan iz minat artis wanita..namun,yang ni,nyata berbeza..dengan lantunan suara yang begitu menusuk kalbu...memang sedap la tu dihayati dan didengari.sedap..sudi2 la dengar sampai habis yer..*xder ke Sulis di Malaysia nih??huhu..

masuk sikit la aktiviti iz hari ni..alhamdulillah,baru je pegi amik kucing parsi tadi di rumah kawan..yup,semangat membela binatang peliharaan pada iz memang x kan pudar..comel betul..seyes..dahla bulu tebal..gemuk..sedap je peluk..rancangnya besok,nak p cari pasir dier.ngan makanan..tadi sian,rebus ikan sekor je..mana la nak kenyang kan..x padan ngan badan..hehe..kalau adr tips nak bela kucing,sudi2 la berkongsi yer..ingat nak amik 2 ekor tdi..sekor lari pulak..sabar jela..sedih je tgk beliau lari dari keta td..nway,nama kucin baru iz ni Wheeco..manja sangat2..

cukupla setakat ni..x mo menulis sampai lewat2 sangat..nanti susah nak bgun besok..salam sayang dari cintailmu89!!ader umur,kita jumpe lagi yer..hehe..pesan ringkas tuk diri sendiri dan rakan sahabat sekalian,'maila pakat2 kita hidupkan malam2 terakhir ramadhan ni ngan perkara yang memanfaatkan yer'..bye (^_^)