kad raya atau mms?


aik,baru je pose x sampai separuh bulan dah sembang pasal topik raya??hehe..saje je..mengisi masa lapang..tibe2 je terfikir pasal topik ni..xpela..saje je nak bincang2 kat sini..selalu nya inilah yang kita fikirkan bila nak menyambut raya kan?biasala tuh.sebagai simbol kepada ingatan kita pada seseorang tak kiralah pada sedara mara ke,kawan2 ke,adik beradik atau siapa pun..dengan ucapan2 raya inilah yang membuatkan raya ini lebih bermakna pabila ada yang masih mengingati diri ini..kan?

cume persoalan nya disini,mana yang lebih memberi kesan yang lagi best..bila dapat kad raya atau pon meggunakan teknologi sekarang macam mms ke,email ke,e card ke dan pelbagai lagilah..ini cume pendapat iz tau..tak taula korang nyer pendapat camne..ok,mula dengan cara yang lebih moden ini..banyak kebaikan kalau gunakan teknologi untuk menghantar kata2 ucapan pada hari raya..contoh macam cepat sampai,segera kan..sekali klik je terus sampai..murah dan kadang2 percuma pulak tuh..sape x nak..hehe..design pun pelbagai kalau tgk kat e card pon..leh pilih macam2..leh design sendiri pulak tu card2 yang ingin dipilih..

berbalik pada kad2 ucapan yang betul2 nya..memang la kena beli kad2 ni kat pasaraya ke,mana ke..harga pon kadang2 mahal..ada yang sampai rm 10..biasa kan beli kad raya kan?korang lagi tau harga kad kat market sekarang..tulis kena sendiri..design pon x banyak..pastu kena beli setem,kena poskan lagi..belum tentu besok sampai..kan2..slogan je tuh..dijamin sampai besok..hehe..tapi xderla..jarang la sampai on time..memang banyak dugaan kalau guna kad ucapan nih..


namun bagi iz,kad ucapan tetap menjadi pilihan hati.yup,memang susah dan leceh sikit..namun,itulah..ia lebih terkesan dalam hati..kata nak hargai seseorang..dugaan dalam menghantar kad itu x terasa nya lah..betul x?tambah bila dibaca,tengok kan pada tulisan pon cukuplah untuk menjadi pengubat rindu bagi yang berjauhan..hehe..ops,terjiwang sudah..bukan nak cakap x gunakan teknologi sepenuhnya,tapi memang kesan dier x sama..ini cume pendapat iz je..korang x taula..mungkin prefer mms dll..namun bagi iz,kad ucapan tetap menjadi pilihan..ops,cukup sudah berbincang..salam sayang dari cintailmu89..

5 comments:

eja said...

pakai mms lg cpt dari kad raya sebenarnya..hehe

iz @ aako89 said...

kesan dan nilai yg ader pada kad tu sendiri x sama..
seuju kan?

eja said...

oh yg itu mgg setuju sgt2 klu kad raya kita blh simpan klu msg kdg2 memory full you must delete it..

iz @ aako89 said...

tau pon ,hehe..aritu kad tu sampai kan?
jaga leklok x??

eja said...

hehe jgn risau awak kad tu sampai dgn selamat..postmen tu jaga elok2.ingat lg esk nk raya arini kt tu sampai umah eja,seb baik kad tu jatuh di tgn eja bkn di tgn adk brdk eja,emm dalam tu makna nya demam rindu..rindu ke??insyallah kad tu eja simpan,eja jaga elok2 di almari kamarku (^_^)