sekadar perkongsian..

terkadang kita biasa salah tafsir ngan apa yang cuba disampaikan..tul kan??dengar2 je,terus ambil jawapan,tanpa berfikir apa yang sebenarnya cuba disampaikan..tak elok tau perangai sebegini...hehe..terjumpa video ni tadi, kwn tagged kan..best gak..layan la kalau baca..


tgk dah??best kan...lehla...cume sebenarnya iz suke muzik latar dier je..syahdu je dgr..kadang2 bila surf youtube ,banyak video yang sebenarnya leh menginsafkan..kan??camnie pulak..cuba layan..sedih x??hurm..sayangila ibu bapa kita..tambah terasa kalau duk berjauhan ngan ibu bapa kita..hurmm..x sabar la tuh nak blk kg nun jauh disana..sabar yer..kelas ader lagi mggu dpn..hehe..


cukupla tuh..sekadar perkongsian..best x?mana lagi best antara dua ni..ingat tau ..nangis sikit2 je tgk video kedua tuh..bagi yang masih belum balik kg tuk beraya ngan keluarga..hehe..salam sayang dr cintailmu89...

kad raya atau mms?


aik,baru je pose x sampai separuh bulan dah sembang pasal topik raya??hehe..saje je..mengisi masa lapang..tibe2 je terfikir pasal topik ni..xpela..saje je nak bincang2 kat sini..selalu nya inilah yang kita fikirkan bila nak menyambut raya kan?biasala tuh.sebagai simbol kepada ingatan kita pada seseorang tak kiralah pada sedara mara ke,kawan2 ke,adik beradik atau siapa pun..dengan ucapan2 raya inilah yang membuatkan raya ini lebih bermakna pabila ada yang masih mengingati diri ini..kan?

cume persoalan nya disini,mana yang lebih memberi kesan yang lagi best..bila dapat kad raya atau pon meggunakan teknologi sekarang macam mms ke,email ke,e card ke dan pelbagai lagilah..ini cume pendapat iz tau..tak taula korang nyer pendapat camne..ok,mula dengan cara yang lebih moden ini..banyak kebaikan kalau gunakan teknologi untuk menghantar kata2 ucapan pada hari raya..contoh macam cepat sampai,segera kan..sekali klik je terus sampai..murah dan kadang2 percuma pulak tuh..sape x nak..hehe..design pun pelbagai kalau tgk kat e card pon..leh pilih macam2..leh design sendiri pulak tu card2 yang ingin dipilih..

berbalik pada kad2 ucapan yang betul2 nya..memang la kena beli kad2 ni kat pasaraya ke,mana ke..harga pon kadang2 mahal..ada yang sampai rm 10..biasa kan beli kad raya kan?korang lagi tau harga kad kat market sekarang..tulis kena sendiri..design pon x banyak..pastu kena beli setem,kena poskan lagi..belum tentu besok sampai..kan2..slogan je tuh..dijamin sampai besok..hehe..tapi xderla..jarang la sampai on time..memang banyak dugaan kalau guna kad ucapan nih..


namun bagi iz,kad ucapan tetap menjadi pilihan hati.yup,memang susah dan leceh sikit..namun,itulah..ia lebih terkesan dalam hati..kata nak hargai seseorang..dugaan dalam menghantar kad itu x terasa nya lah..betul x?tambah bila dibaca,tengok kan pada tulisan pon cukuplah untuk menjadi pengubat rindu bagi yang berjauhan..hehe..ops,terjiwang sudah..bukan nak cakap x gunakan teknologi sepenuhnya,tapi memang kesan dier x sama..ini cume pendapat iz je..korang x taula..mungkin prefer mms dll..namun bagi iz,kad ucapan tetap menjadi pilihan..ops,cukup sudah berbincang..salam sayang dari cintailmu89..

di malam hari

salam to all sahabat!!apa bikin??dah puas berterawih di masjid or surau?eh,awal lagi...janganla giveup awal2...kan x sampai pon lagi separuh bulan ramadhan..maila pakat2 meramaikan jemaah di surau2 dan masjid2 hingga ke akhir ramadhan dan mudah2 mudahan biar menjadi habit agar diri sentiasa terikat dengan masjid nih..muda2 nilah kalau nak didik pegi ke surau,yer x?seronok bila ramai2 ni,meriah je..jangan sampai jiran2 pon x kenal udah ler..kes parah dah tu..ni la caranya bersosial yang sihat..pakat ramai2 ke masjid..berkenal-kenalan ngan orang taman..

dimalam hari??apa ada di malam hari??malam fitrah manusia ni memangla dah di set untuk merasa mengantuk dan merehatkan mata,kan..tapi iz pulak sejak kebelakangan ni,mata makin segar pulak bila malam2..ni memang agak pelikla kerana iz balik keja tadi kul 11..on da way balik pon,badan rasa letih sangat2+ngantuk sangat2..sampai je umah,pas mandi..segar la pulak..aiyak..camne nak tido nih..susah jugak sebenarnya kalau badan letih ni..jadi terbalik pulak..susah pulak nak lelapkan mata nih..adoi,nak tido..pusing kirikanan x tdo2 gak..so,on laptop,ngadulah kat sini..hehe..

apa yer nak menyembang??jap2..pikir jap ni...............................ok,cukup masa berfikir..nak sembang pasal tajuk ni lah..pernah tak hangpa kecewakan permintaan seseorang??mesti pernah kan..tipula kalau tak pernah..mesti pernah walaupun secara sengaja ataupun tidak..terkadang kerana memang x dapat dielakkan,clash ngan program lain ke..mau x mau,kena gakla menolak program yang diajak tu..dah kecewa budak tuh..tapi nak wat camne..iz x sengaja..memang tak boleh join..memang kalau ikutkan hati,nak sangat ikut,tapi apakan daya..huhu..maaf yer!!

okla,cukupla topik luahan hati di atas..x mo dilanjutkan jauh2..hurm..,sebenarnya perangai iz lsatu yang iz sendiri tak berapa nak berkenan sangat ialah iz ni suka pendam masalah kalau ader apa2 masalah..tambah lagi kalau ader masalah suke membawa diri..lama2 sikit barulah ok sikit..macam rawat diri sendiri la,x suke kongsi2 ngan orang lain..elok ke x elok perangai sebegini,iz pon x pasti..mungkin lelaki memang macam nilah..sebab tu la iz nak amik kesempatan tuk bgtau kat kwn2 iz..kalau lama iz diamkan diri tu,..iz mintak maafla..bukan apa..ngah menyelesaikan masalah la tuh..sorry yer!! :(

mungkin sebab tu kot iz lebih selesa tuk mendengar dan berkongsi masalah ngan orang lain..tapi tuk berkongsi masalah sendiri,mungkin hanya yang betul2 rapat ngan iz je mampu iz kongsikan..hehe..memang kelebihan kot yang Allah berikan tuk iz,tuk mudah mendengar masalah orang lain tanpa rasa terbeban sikit pon...suka berikan nasihat dan pandangan..jadi pada sahabat2 iz yang perlukan teman2 tuk bersembang..bolehla,asal iz ada kelapangan waktu,insyaAllah..add la iz kat sini mahupon kat fb iz tu yer..


ni plak sebagai penutup entry iz kali nih..best tau lagu ni..the chosen one..terbaikla dari maher zain..iz tau ramai yang minat maher zain kat sini..jadi,layan la lagu ni yer..hehe..sambil dgr tuh,hayati makna lagu ni yer..okla..nite to all sahabat!!salam sayang dari cintailmu89 (^_^)

bersifat terbuka

salam sahabat2 iz sekalian...macam mana amalan di bulan ramadhan anda?seronok?best la korang,dapat berterawih di malam hari bersama jemaah sekalian nya,di masjid mahupun di surau..iz,mggu2 pertama ni masuk kerja malam..terpaksa la walaupun tersangatla rasa ingin berjemaah di surau tuk berterawih..tapi xpe..tanggungjawab diutamakan..*sedapkan hati..

arini nak bincang pasal apa yer??hurm..tadi ader gak terlintas satu daripada permasalahan dalam kehidupan seharian kita ini..x lain x bukan mengenai perihal salah faham..seringkali kita melihat kepada rakan2 kita yang memutarbelitkan fakta dan perkara yang sebenarnya..contohnya macam penulisan seseorg lah..pabila terdapat buku2 yang ditulis seorg penulis..

apabila seseorg penulis itu menghuraikan sesuatu bab dalam bukunya itu sendiri,apabila dibaca tanpa berguru dan merujuk pada penulis itu sendiri ataupun pada orang yang lebih berilmu,ia boleh menerbitkan 1001 jenis pemahaman..ini adalah sangat bahaya..kita x boleh memahami dengan pemahaman akal kita sendiri..di sinilah jadinya kekeliruan yang diburukkan lagi apabila disebarkan..


bahaya x?bahaya kan..dari sinilah terjadinya fitnah,memburukkan penulis yang dia sendiri tidak memaksudkan apa yang difahami oleh kita sebagai pembaca..ilmu ni bukan nya boleh diterima hanya dengan membaca..tambah kita sebagai orang awam ni..biarla berguru..ada guru yang boleh menjelaskan segala sesuatu yang tidak jelas..janganlah kita menghukum seseorang penulis itu hanya kerana kesalahan kita sendiri dalam memahami isi sebenar yang ingin disampaikan penulis..



selalu kita dengar sejak kecil,peribahasa "malu bertanya sesat jalan"..jadi iz sarankan,apabila kita ingin membaca buku2 ilmiah ni,dapatkanlah pandangan2 orang yang lebih berilmu kalau ada bab yang mengelirukan diri kita..boleh kan??senang je..tak maula dilabelkan sebagai bodoh sombong..iz menulis kali ini kerana iz nak sahabat iz semua janganlah menghukum seseorang itu sewenang-wenangnya..belum pasti kita sentiasa berada dalam jalan yang benar..hormatilah pandangan orang lain sama..biarlah kita menjadi insan yang boleh menerima teguran..ego is not good..hehe..oklah..salam sayang dari cintailmu89..
selamat beribadah di bulan ramadhan ini..(^_^)

sifat malu

salam pada sume2 sahabat iz..apa habaq?mesti sume sibuk ngan urusan masing2 kan..bg pelajar,sibuk ngan pelajaran nya..bagi pekerja,sibuk ngan pekerjaan masing..dan apa jualah tanggung jawab korg,laksanakan ngan penuh rasa tggjawab dan amanah..sibuk camne pon,urusan 5 waktu tu jangan sekali-kali tgglkan yer..pose apatah lagi,jgn la main2 skip yer..gurl xpe..ader alasan..laki,apa je alasan korg??lainla kalau sakit kronik yang memang x leh berpuasa..itu xpela..

teringat pengalaman duk kamsis dulu..bila melihat ngan mata kepala sendiri,betapa sombong budak tuh ngan kesalahan yang dibuat..bulan pose,masak megi,makan ramai2...bukak pintu lak tu..apa daa..dahla wat salah,terang-terangan lak tuh..hurm..x tau nak cakap apa ngan manusia camnie..bangga ngan dosa yang dilakukan..terpaksa menerima hakikat sekarang ni,banyak sangat jumpe ngan manusia2 yang begitu bangga ngan dosa yang dilakukan..okay la,memang la kita semua pernah melakukan kesilapan,namun jangan lah sampai tahap berbangga dan seolah-olah mahu dihebahkan pada orang ramai..malulah ngan diri sendiri..



malu,penting x??iz yakin,sume pernah dgr..sifat malu itu separuh dari iman...yup,malu la yang membentengi diri dari melakukan maksiat..malu jualah yang membataskan perhubungan antara lelaki dan wanita..malu juga yang menghalang diri dari memalukan diri sendiri..tapi,mana pergi sifat malu tersebut?hilang dek cara hidup yang moden??janganla begitu wahai sahabat..peliharalah iman kita dengan sifat malu ini..namun perlu diingat jua,malu juga perlulah diletakkan di tempat yg sesuai..


iz terpanggil tuk berbincang perihal malu ni sebab kebelakangan ni,tgk status2 kat fb...makin lama ,makin teruk..hurm..malu iz nak baca kadang2..betul!!yang menyalahkan org yang cuba berdakwah...yang bercinta,masyaallah...status mengalahkan suami isteri rindunya..tau,pasti ramai faham ngan apa yang iz cuba sampaikan..kan?jadi,kesimpulan nya,pandai2 la kita mendidik hati untuk bersifat malu..boleh kan?try la untuk berubah..kawal la diri..jangan la bercinta bagai nak rak,endingnya..hampeh..x kemana..hurm..cukupla setakat ni..salam sayang dari cintailmu89..(^_^)..yang  baik amik sebagai pengajaran..yang buruk jadikan sempadan..nitez!!

Al-fatihah







salam...pada ramadhan kedua ni..teringat pada seseorg yang begitu bermakna pada diri iz kerana membesar dengan lagu2 beliau..yup,memang kumpulan nasyid yang terbaik..namun...Allah s.w.t lebih menyayangi allahyarham Ustaz Asri..ilmu2 mu dalam setiap bait2 lirik lagu,akan sentiasa menjadi pedoman dan peringatan buat diriku..insyaallah..


Al fatihah buat Allahyarham Ustaz Mohd Asri Ibrahim.. moga2 roh allahyarham ditempatkan bersama roh orang2 yang beriman..amin ya rabbal a'lamin..

classmate ku..

salam sayang dari cintailmu89..ada baik??lain kan suasana pabila masuk je bulan ramadhan ni..hehe..dah tetapkan azam masing2??kita nak azam,elok la kalau waktu2 camnie..bukan bulan januari je..bulan ramadhan lagi bagus tuk berazam..tul x??moga kita lalui bulan ini dengan penuh rasa bersyukur dan sentiasa bermuhasabah diri untuk sentiasa membaiki diri..yup,kita x kan sempurna,namun berusaha la untuk mengatasi kelemahan diri..boleh kan??

terus pada tajuk diatas..hehe..xmo banyak2 sangat intro nya..sikit cukup..sekadar pandangan dan nasihat kepada diri dan teman2 sume..tajuk nya,pastila berkaitan dengan classmate,apa lagi kalau bukan classmate..hehe..nama classmate iz ni ialah Mohd Firdaus bin Ishak..dier ni adalah salah seorg sahabat iz..hehe..baru je td dtg umah iz..ngan Syafiq Adila..sekejap je datang tapi jadila..penawar rindu..cece..haha..

entry ni khas iz wat untuk sahabat iz ni,firdaus aka chawie..bukan apa..tepat kul 12 kang,harijadi dia..wow!!hebat nya tarikh bufday dier kan..1 ramadhan tu,untungla ko chawie..sambut bufday di bulan yang yang penuh rahmat ni..hurm,wat yg x kenal si chawie ni,jap..iz nak masukkan gambar..jap je..


hehe..gambar yg cukup kontroversi yer??hurm..papepun chawie,selamat hari jadi wat ko ..moga lebih ceria dan sihat2 selalu..happy ngan kehidupan ko sekarang..insyaallah,ada masa nanti ,kita wat reunion,jumpe ramai2 bro..wokay??entry ni ak post tepat kul 12 kang..haha..awal2 x suprise la..okla..nak sambung study nih..slam keceriaan dari cintailmu89..(^_^)

di ambang ramadhan

salam penuh keceriaan dari iz..hehe..mulakan hari ngan senyuman,akhiri hari dengan kemaafan..boleh wahai sahabat sekalian??mood begitu baik sekali malam ni untuk menulis,mungkin kerana x sampai beberapa jam lagi,akan ketemu dengan bulan yang penuh dengan barakah,dan rahmat dari Allah s.w.t..moga kita semua dapat merasa berada di bulan ramadhan tahun ini..

hurm,baru2 ni,ader program @ majlis ilmu yang telah dibuat di surau taman iz, Tmn Sri Indah..memang besar-besaran punyalah..ustaz jemputan pon bukan calang2 ustaz..ustaz yang popular dari program 'Tanyalah Ustaz"..namanya,ustaz Mohd Nidzam Abd Kadir..dari segi percakapan nya,macam asal dari utara..dari gayanya,memang nampak sangat merendah diri..bagus ustaz ni,muda pon muda..secara tak langsung,gaya penyampaian yang mudah diterima remaja dan retua sekalian nya..hehe..

* yg tengah tu lah ustaz Nidzam

dah,kenal x??kenal kan..selalu kuar tv..hehe..yang kiri tu imam surau kami,ustaz Hamid..yang kanan pulak jiran iz,ustaz Rahman...ok,berbalik pada tajuk ceramah yang diberikan..tajuknya semestinya lah bulan ramadhan..ngan isi yang tepu dan segar,semua yang hadir bagai terpukau dengan huraian ustaz Nidzam..memang seorg ustaz yang sempoi..antara yang disampaikan nya ialah, 
  1. antara rahsia org berpuasa ialah menjadi insan yg bertaqwa serta bersyukur dgn apa yg dimiliki..
  2. meninggalkan amalan maksiat,mendidik hati agar terbiasa dengan amal kebaikan..
  3. sunnah melewatkan sahur,dan bersegera membuka puasa
  4. dengan bersahur,lebih bersemangat tuk puasa dan ambil pelung tuk bertahajjud sekira bgn awal.
  5. maksiat yang dilakukan dapat mengurangkan pahala berpuasa
  6. usahakan tuk berjemaah dalam bulan ramadhan,besar fadhilatnya
ini sahajalah yang berjaya ditulis oleh iz..hehe..x banyak tapi berharap biarlah diambil pengajaran mana yang patut..kan?apapun,memang ustaz ni bstla..harap2 sudi tuk datang taman iz lagi di masa akan datang..ramai je jemaah yang hadir pada malam tuh..nak tgk??jap yer


seronok tgk suasana camnie..seolah suasana ramadhan sudah bermula..ramai tau..best..biarlah hendaknya ramai hingga bila2 pon..amin..iz berharap sangat ramadhan kali ni,mampu membersihkn hati iz dan sahabat sekalian nya..
salam sayang dari cinta ilmu89..(^_^)

kenduri kawen..

apa habaq sume??ada baik..hehe..hurm..tgk2 tajuk entry kat atas..kenduri kawen??sape la pulak kawen ni iz??yang penting bukan iz la...iz kan masih single mingle lagi..belom terfikir lagi nak ke arah itu..terasa begitu muda dan masih mencari pengalaman sebanyak mungkin..hehe..hurm,sebenarnya kawan iz nyer kenduri..tapi bukan kawan iz yang kawen,tapi kakak dia...(*ayat putar alam..hehe,sori)..

ingat nak upload sikit la gambar yang berjaya di tangkap ngan succes nya oleh seorg sahabat iz yang sangat berpengalaman dalam bidang photography ni..nama dier hafiq..mohla kita tgk hasil kerja dia menggunakan kamera iz..hehe..iz ni nama je ader kamera,tapi x reti pakai sangat..masih belajar teknik yang betul dalam menangkap gambar..ok,jom2..tgk gambar2 nih..

gambar pertama ( berarak ke umah pengantin wanita )


gambar kedua ( adik pengantin aka sahabat iz bersilat bersama geng dia )




gambar ketiga ( geng2 azhar dari unisel )


inila antara gambar2 yang berjaya dimasukkan..hehe..nak masuk kan sume banyak sangat pulak...3 cukupla..hurm,cerita sikit pasal kawan iz ni..azhar,memang betul la dia ni sahabat iz..lama yer..sejak tadika kami kenal..sekarang umur pon dah 21..bayang jela..dah macam adik beradik pon..masak dah ngan perangai masing2..hehe..hangpa ada ke,sahabat camnie??cece..bangga sesaat..mungkin nanti iz akan ceritakn mengenai sahabat iz ni dalam entry akan datang..okay?(^_^)

x sangka,cepat je masa berlalu..umur pon makin meningkat dah masing2...harap2 umur tu selari la ngan kematangan fikiran kan?ader yang umur dah 30 an pun masih x matang2 lagi..nak wat camne...lambat kot..hurm..tgk org kawen,teringin pon ader..tapi iz ingat sebelum tu,biarla tanggungjawab iz sebagai anak lepas dulu..hehe..ala,rileks dulu..awal lagi pong..okla,..start melalut dah ni..sebelum melalut sampai ke london,baik stop dulu..tdo dulu yer..tata..selamat malam..salam sayang dari iz...bye!!

recharge

salam sahabat..hai(^_^)..
ok,harini nak kuarkan tajuk pasal recharge..recharge apa?bateri ka,laptop ka,hurm..bukan2..sume pon bukan..sebenarnya nak cerita tentang recharge semangat....yup..recharge semangat...okla..terus masuk intro..dier camnie kisahnya..terkadang kita rasa kurang je semangat bila menghadapi masalah,dugaan yang boleh mengundang kesunyian dan kebosanan..kan2?


macam2 penyebab,antaranya macam masalah ngan kawan2,ngan family,ngan dugaan dalam mencari ilmu dan 1001  lagi permasalahan yang datang menimpa..ini semua diserabutkan lagi dengan masalah susulan sepertia rasa kebosanan dan yang sewaktu dengan nya..jadi,apa sebenarnya yang kita boleh buat tuk menghilangkan rasa2 x best ni..ada pelbagai cara sebenarnya.,dan bergantung pada seseorang la..

kalau x diselesaikan dengan awal,memang la datang rasa2 negatif ni..satu persatu..mula2 rasa bosan yang amat sangat,bile dah bosan,cepat marah..bila dah marah2,rasa nak pukul2..pas nak pukul2,rasa bersalah..pas rasa bersalah,rasa murung,and so on..jadi,biar la kita recharge cepat2 semangat kita sebelum jadi camnila,sebaiknya..

bila menghadapi masalah2 ini,carila jalan terbaik tuk menghiburkan diri kita sendiri..mungkin dengan melakukan sesuatu yang boleh menghiburkan hati sendiri..letak sekejap masalah tu ketepi(*x bermakna lari dari masalah),cume memberi masa tuk kita mendapatkan rehat sekejap pada minda tuk dielesaikan kemudian dengan rasa tenang dan rasional..selesaikan masalah ketika fikiran dalam keadaan yang serabut,adalah satu tindakan yang sangatla tidak bijak..

cukuplah setakat ni entry iz kali ni..hurm,sebenar nya menulis tuk diri sendiri sebenarnya..tapi,berkongsi samala ngan pembaca semua..cuba meredakan keresahan dalam hati ni,bile ader masalah..berkongsi juga adalah satu cara iz nak recharge semangat ni..hehe..mekasih la yer,sudi membaca..salam sayanag dari cintailmu89...bye!!

shopping orang lelaki

salam to all sahabat..amacam hari anda sume harini??baik2 la harapnya,yer..harini,seperti biasa,iz nak update blog yang x seberapa nih..memang blog ini menjadi diari terbaik wat iz,sebab iz x suke tulis diari yang kat buku tuh..memang x suke menulis kot..hehe..lebih suka menaip..sini la tempat nya iz boleh mengarut,berceloteh,berkongsi kisah seharian iz bersama pengunjung yang sudi singgah..

hurm,apa yang nak dikisahkan harini??biasa je semuanya,cuma letih sikit berjalan-jalan bersama kakak,di mid valley..ingat nak teman dia shopping,last2 kita yang shopping...hehe,,apala nak jadi ngan adik dier nih..eh,xpe kan??apa salahnya lelaki bergaya..x salah pon..tambah2 dekat nak raya ni..waktu2 camniela seronok nak bershopping,ader jualan murah sana sini..


tu dia,apabila lelaki shopping..hehe..ha,lokasi??kat romp,mid valley..ok2..mengaku rambang mata sekejap,pilihan yang ader terlalu banyak..cantik2 design baju yang ada..tapi xpe..kita cuba dulu la mana berkenan..kalau nak ikutkan hati,mau aja iz borong semua..hehe..tapi,x elok ikutkan hati kan..jadi,sabar penyekat kehendak nafsu..harapnya..ok,tgk satu baju yang berjaya dicuba..*dah sambar pon..hehe..

sini okla..baju cantik,harga pon..hurm..leh tahanla..sesuai ngan selesa bajunya..hurmm,aderla dekat 2 jam kat sini..kakak tu pon cari baju sehelai dua tuk dia..pas dapat baju2 yang nak,kitorang pon gerakla pegi  makan dekat kedai2 dekat situ..shopping2 gak,lapo woo..wee...bergerak mencari tempat makan yang best..last2,makan kat depan kedai tu jer..jadila..


tgk2,begitu lahapnya makan..yela,lapo la katakan..belasah mee kari semangkuk..oren2 tuh,ice blended mangga,air pulak,teh o limau..bubur caca pon ader gak..menyelerakan..sedap+lapar,apa pon sedap..makan jela..ditemani kakak menyembang jela time makan..hehe..best la lepak ngan dier harini..ingatkan kuar ngan kakak x best,leh la tahan..enjoy..



jadi,bila dah sampai umah,nila hasil tangkapan yang berjaya dilakukan..hehe..hurm..,cukupla catatan tuk harini..best lepak ngan angah!!hehe..lenkali jalan2 lagi yer..nak harap iz,x minat sangat kuar2 jalan ni,tambah kalau sorg2..lagilaaaaaa...malas nak kuar..ni la hasil dari shopping tadi..banyak,leh tahanla..hehe..xpe..pakai hari2 gak nanti..okla..salam sayang,salam penuh keceriaan dari cintailmu89...(^_^)

hadiah

salam,salam keceriaan,salam penuh ceria dari cintailmu89
..apa habaq hangpa semua??harap2 sihat2 jela,ye..hurm..saje jela nak menulis,update blog..kata diari kan?hehe..bezanya diari kat sini,boleh kongsi cerita ngan member2 sume..saje je pun,x tau nak tulis apa..harini pon berlalu tanpa ader apa2 yang pelik2 pun..biase2 je..

kot kalau ader yang pelik pon,tadi la..xder ribut,xder petir..,,dapat hadiah dari kakak ku sayang..Diana Arnida..hehe..tibe2 je dier hadiahkan sebuah kamera kat iz..alhamdulillah..xsangka kan..rezeki..sambar jela..xkan nak kata xnak pulak,kan?memang tak tau sangat nak guna pon,baru ngah godek2 ni..jarang pakai kamera canggih2 nih...dengan kamera ni,lehla buh gambar iz banyak2 pasni..habisla..penuh ngan gambar..

* kat kanan tula kakak iz..mekasih ngah..(^_^)

hehe..nway,mekasih banyak2 ngah..akan ku gunakan dengan penuh kasih sayang dan manfaatkan sungguh2 kamera itu..*cece..hehe..hurm,senang gak ader kamera nih..bolehla bergambar sakan..ni gambar ni time jalan2 aritu kat acheh..sebelah masjid baitul rahman..hurm..memang membuka mata la kalau datang melawat sini..betul..leh saksikan kebesaran Allah s.w.t di depan mata..seyes..x tergambar ngan kata2..eh,xmo sambung lagi..nak cerita pasal kenangan kat sini memang banyakla...hehe..ngantuk..

cukuplah setakat nih..nak melelapkan mata yang sudah tutup sebelah ni..ngantuk sangat2..hehe..biasala tu..cukup masa tuk masuk tido...besok bangun awal..sebab kontraktor datang nak wat keja kat umah..siapkan ceiling kat depan tuh..okla..iz undurkan diri dulu ya..salam sayang dari cintailmu89...(^_^)..ader masa kita jumpe lagi..tata!!


lelaki..

salam..okay,malam ni nak bincang pasal apa yer..hurm..ingat nak sembang2 pasal tajuk lelaki pulak la..yesza,dapat tajuk dah,lehla,huraikan dengan lebih mendalam..tapi,perbincangan iz mengenai tajuk ini hanyalah dari perspektif iz sendiri la...yer..kalau ader yang terkurang sana sini maafla..sekadar pandangan iz berdasarkan pengalaman iz sendiri..*iz lelaki yer..hehe..jadi lehla bagi pandangan berdasarkan personaliti lelaki..



ok,permasalahan pertama..bila berhadapan dengan masalah,iz berpendapat sangatla berbeza ngan wanita..nape??yup semestinya berbeza..lelaki apabila berhadapan masalah,mereka x kan bercerita dan senang2 saja berkongsi dengan sape2 termasukla kepada kwn2 apatah lagi pada insan yang x dikenali..ego??nope..bukan pasal ego,tapi fitrah lelaki itu sendiri,apabila berhadapan masalah,cuba uk selesaikan nya sendiri tanpa bantuan org lain..dier akan cuba membawa diri,dan cuba tuk mengubati diri sendiri..so,janganla selalu mengganggu pabila lelaki itu perlukan masa tuk memulihkan diri dan meredakan kemarahan and so on..

masuk pada permasalahan kedua..bila berhadapan dengan hal berpakaian.yer,semestinya kami juga bergaya,cuma tidaklah terlalu kompleks berbanding wanita..mungkin lebih meminati gaya yang kemas tapi simple..hehe..tak taula pada golongan lelaki yang nak juga macam wanita..nak makeup2 ke..tapi ingat,hangpa nak bergaya macam mana sekali pon,syariat jangan tolak tepi...menyerupai wanita itu hukum nya haram...jadi,jangan la berlebih-lebih dalam bergaya..okay??

dan dah sampai permasalahan terakhir...dalm bab berbelanja,sebenarnya bukan la semua lelaki sama,tapi kalau bagi iz la,pabila kami berbelanja,lebih ke arah sesuatu yang berbentuk teknologi..mungkin minat gadget2 terbaru,mencantikkan kenderaan,kereta atau pun motor,kamera dll sewaktu dengan nya..hehe,x dapat dinafikan,iz pon sangat gemarkan gadget2,terutamanya yang terbaru..jadi ,bila dah minat,apalagi,kumpul duit sampai la mampu nak beli..jangan berboros dan sampai berhutang udah la,hehe..

cukupla permasalahan yang dibincangkan..kalau nak dibincankan semua,mau ader beribu-ribu lagi perbezaan antara kita,lelaki dan wanita..jadi,x salah belajar ilmu mengenai perbezaan ini..bukan untuk mengetahui siapa lebih baik atau siapa lebih buruk..sekadar untuk memahami antara satu sama lain..jadi,bila terjadi sesuatu perselisihan faham,mampu untuk bertoleransi..hehe..ok la..iz nak masuk tdo..x bujangla tido awal??hehe..ado pulak..esok nak bgn awal pagi..nak antar adik iz ke skola dia..dia dapat tawaran berlakon untuk iklan petronas..suka sangat la tuh..salam sayang dari cintailmu89..salam!! (^_^)