penawar hati yang duka..

malam ni iz x leh tdo..eh,awatnya?tiba2 je...hurm,ntahla,susahla nak cakap..jadi iz nak bercerita sikit la pasal hobi iz,yang baru berjangkit dari kawan2 iz dulu time duk umah sewa dulu..hehe...iz sebenarnya sukala layan cerita korea...ni time xleh tdo ni,layan la jap..tapi tu yang susah nya..bila dah start tengok kan,memang susah nak berhenti..nak tengok je,sampai episod akhir..kalau boleh,nak habiskan time2 tu jugak..susah kan??

ni sambil tulis ni,sambil bukak lagu sad love story..fuhh,layan nya...hihi..best tau crite2 korea nih..cerita cinta dia,cerita klaka dier,lebih realistik,..kalau sedih,sedih betul...sebab tu la iz suka layan crite diorg..bukan iz nak kata crite kita x best,tapi kurangla...dari penghayatan,jalan cerita ,kurangla..ni dengar lagu tema crite2 korea,kalau sedih,sedih betul..(*memang sedih pun lagu nih)..huhu...

contoh crite cinta melayu yang kat tv sekarang,' cinta untuk Ain'..ek eleh,tangkap cintan sangat..x berkenan la iz...betul..mungkin iz ni banyak dipengaruhi kawan2 cam ajai,fareez,ijat, ngan zarif,tu yang jadi camnie ni..dulu manala nak tgk sangat crite2 korea ni..sekarang,huh!sampai cari cd2 crite2 lama korea..ni jap g cadang nak p umah Fareez sebab aritu bagi dier dvd tuk di' burn' kan crite2 korea yang ada..

* winter sonata,best!

* sad love story..sedih woo~~

kadang2 memang kita perlukan hiburan seperti ini tuk menghilangkan rasa bosan dalam hati ni kan...xderla sampai jiwa menjadi kering dan gersang je..tula nanti dalam hubungan ,pasangan jadi macam robot je..x tau camne nak bahagiakan pasangan hidup..hidup penuh ngan kesunyian.tiada senda gurau langsung..cuma jangan la berlebihan..waktu solat terabaikan, amik pengajaran2 yang negatif...senang cerita jangan terbawa-bawa dalam kehidupan la..tengok hanya sebagai hiburan..

kesimpulan nya untuk entry iz kali ni,hanya lah sebagai perkongsian terhadap hobi iz yang satu nih..jangan fikir bukan2 pulak..ader salah iz,iz mintak maaf ye..saje jela..nak gtau minat iz..bukan nak promote ke,apa ke..tapi,ingat tau..apa pun bentuk hiburan yang kita ambil,pandai2 lah fikir,baik buruknya..jangan ambil sume skali tanpa ada penapisan langsung..masing2 punya akal kan,tuk beza kan baik atau buruk...okla..cukupla setakat ini..nak sambung tengok crite korea...bye2..salam sayang dari iz...(>_<)

2 comments:

Anonymous said...

aku pon same din, smpai mak aku kate kt tv tu dh xde cte ke smpai ngadap pc je. ha bru kul seploh, da di suro tdo. ish xpatot haha

iz @ aako89 said...

xpe,sabar..faham perangai peminat2 cerita korea..gitula gamaknya..jadi patung depan pc...hihi..