keja tuk kali kedua??

salam to my friend...apa khabar?moga sihat2 selalu...lama iz x menulis kat blog ni...sorila,yer..hampir 2 hari..
iz dah mula sibuk sejak bekerja sekarang...jadi, xleh la selalu2 nak update sekarang...hihi...
iz kan pernah interview kat shell aritu kan?alhamdulillah,keja tu dapat..seb baik la shell yang baik hati tuh nak terima iz,..hehe..tempat lain belom tentu lagi..

keja iz setakat ni,biasa2 je...senang la...jage pam minyak..org nak isi minyak kita tolongla..
senang kan?member2 situ pon best2..sume pon ramah je..senangla..yela,tempat keja best kalau org2 kat situ best..seronok sikit nak bekerja..

okla..terus masuk point..hihi..badan penat,nak tulis banyak2 pon susah...iz cume nak sampai satu perkara je malam ni,iaitu tentang 'MERENDAH DIRI'..sume tau kan,apa maksd merendah diri...iz cuma nak kaitkan ngan keja iz seharian..iz tengokla kan,penting sangat sifat merendah diri ni..kat tempat keja tu, iz tgk kebanyakan pelanggan2 kat situ merendah diri..bagus kan?diorg kan,bwk keta mewah2,tapi sikit pon x sombong...bagusnya diorg ni..hehe..kadang2,diorg tego kitorg dulu,pekerja2 shell..

* contoh terbaik,lelaki yang baik

kalau la sume pelanggan camnie,alangkah indahnya kehidupan..
x merugikan langsung,sifat merendah diri ni sebenarnya,malah membuat kita lebih hormat kat depa..
memang la kami ni hanya ibarat semut je kat mata diorg,
tapi perasaan hormat tu masih ader...menda2 simple camniela,yang patut kita terapkan dalam peribadi kita...
maka secara automatiknya,orang lain lebih mesra ngan kita dan lebih hormat kat kita,kan2?

satu lagi pengajaran yang iz dapat dalam kerja ni ialah sentiasa terSENYUM..ini satu lagi menda yang bukan sume org boleh belajar..golongan profesional pon belum tentu mahir ngan kemahiran senyum ni..monyok,masam je..ape dapat kalau wat muka camtu...senyum selalu kan manis..yg kacak bertambah kacak,yang cantik bertambah manis..so , xrugi kita sentiasa tersenyum,walau apa jua keadaan time tuh..

* comel x budak ni senyum??

okla..cukupla tuk malam ni...pesan iz,sentiasala senyum dan merendah diri,x mo masam2, dan menyombong yer..ingat,sume yg kita ada harini,hanyalah pinjaman semata-mata..xkan ada harta boleh kita bwk kesana,olrite??yang baik jadikan teladan,yang buruk,buang!!(* sempoi)

salam!!


No comments: